HRVANJE

Shrvani Starčević nakon drame u četvfinalu: 'Olimpijske igre su mi uklete, nikad nisam izgubio na ovakav način'

Igor Kralj/Pixsell
02.08.2021.
u 07:59

Za plasman u finale Božo se borio s Irancem Mohamedalijem Geraeijem.

U dramatičnom raspletu borbe Božo Starčević izgubio je od Iranca.  Starčević je vodio s 5-3 do pet sekundi prije isteka vremena, a onda je Iranac izveo očajnički pokušaj skočivši na Božinu glavu.

Hrvatski borac je, nesvjestan da se radi o zadnjim sekundama, s protivnikom na glavi pokušao izvesti bacanje. Sudac je prvo pokazao da je Iranac pobijedio s 7-5, a nakon "challengea" iz hrvatskog kuta i duge provjere videa Irancu su skinuta dva boda na 5-5, ali je Geraei otišao u polufinale jer je on zadnji dobio bodova u meču.

"Da budem iskren, on je po medaljama puno bolji borac nego ja, ima dvije bronce sa svjetskih prvenstava, ali danas sam cijeli meč odradio taktički perfektno. Do zadnje dvije sekunde", izjavio je vidno utučeni Starčević, koji sada čeka eventualnu pobjedu Iranca u polufinalu protiv Mađara Lorinza, kako bi dobio priliku ući kroz repasaž u borbu za broncu.

Starčević je ranije ostvario je pobjedu u osmini finala kategorije do 77 kilograma grćko-rimskim stilom na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Starčević je u prvom meču svladao Bugarina Aika Mksnaniajana s 3-1.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije