HŠK Zrinjski

Simeunoviću i Karamatiću sporazumni raskidi ugovora

BiH,11.04.2015.Mostar,Stadion Bijeli brijeg,  Prvenstvenanogometna utakmica  Zrinjski-Sloboda  Snimio Stole  Lasic
09.12.2015.
u 07:00

Momčad je na odmoru dok se počelo i s radom na igračkoj križaljci. U klubu se nadaju kako se igrački kadar neće previše mijenjati Karamatić nije uspio debitirati, ali Simeunović je ostavio traga

Počelo je sređivanje igračke križaljeke u Zrinjskom. Mostarski klub definitivno napuštaju dva nogometaša, a riječ je o Deniju Simeunoviću i Tinu Karamatiću. Jučer je to potvrđeno i na službenoj klupskoj internetskoj stranici, ali svakako je to vijest koja nije neko iznenađenje.

Momčad na odmoru

U ponedjeljak je održan zajednički ručak nogometaša, struke i uprave, čime je označen početak zimskog odmora. Nogometaši idu na ugodnu stanku, dok će neki poput spomenutog Simeunovića i Karamatića potražiti novi klub. Obojica su ugovore raskinula sporazumno.

- Zahvalni smo zbog svega što su obojica naših bivših nogometaša napravila za ovaj klub. Siguran sam da će obojica, ako nađu klub u kojemu će dobiti prigodu, pokazati koliko vrijede. Stjecajem okolnosti kod nas su pali u drugi plan, ali sigurno imaju kvalitetu igrati na visokoj razini. Samim time smo i ostavili mogućnost da ćemo u budućnosti možda obnoviti suradnju - kazao nam je klupski čelnik Danko Šulenta.

Karamatić se nije uspio nametnuti ni toliko da bi dobio prigodu za debi u plemićkom dresu, dok je Simeunović ipak ostavio zamjetan trag u dresu Zrinjskog.

- Situacija mu se tako posložila da se stjecajem okolnosti nije mogao nametnuti kod struke, a na krilnim pozicijama imamo i najviše igrača i tu je konkurencija realno velika. Igrači koji ne igraju sigurno nisu zadovoljni, ali nismo ni mi u klubu. Nitko tu nema nikakvu korist, iako smatram kako Simeunović uz pravu prigodu sigurno može puno toga pokazati - dodao je Šulenta.

Sustav

Klupsko vodstvo i struka već su obavili neke razgovore o igračkom kadru. Dogovoreni su i neki opći principi vezani uz kadrovsku politiku.

- Sigurno je jedino kako ćemo nastojati minimalno mijenjati igrački kadar, odnosno mijenjat ćemo ga ako budemo morali. Prema mišljenju struke, ono što imamo na okupu je dobro. Ako se na tržištu pojavi netko tko će nas istinski pojačati, rado bismo ga doveli, takvi igrači nisu nikad višak, ali sigurno nećemo srljati kako bismo doveli nekog igrača koji bi nam samo popunio broj igrača na treningu - zaključio je Šulenta. Zrinjskom je ove jeseni nedostajao jedan fantazist. Vidjelo se to na utakmicama kada su se Mostarci mučili s "bunker" obranama. Ipak, brzo se shvatilo kako će Zrinjski morati nastaviti bez takvog igrača.

U posljednjih nekoliko susreta Zrinjski je izgledao jako dobro sa svojom kolektivnom igrom koja ga, uostalom, i odlikuje ove sezone, a kako je popravljena realizacija, momčad plemića izgleda goropadno za bh. prilike. Takva igra uvijek izbaci nekog od pojedinaca u prvi plan. Zrinjski vjerojatno ima možda i najširi igrački kadar u Premijer ligi. One igrače koji budu i dolazili trebat će podrediti sustavu koji igraju plemići. Vrijedi primijetiti još jedan detalj. Ovaj Zrinjski je trkački nadmoćan u odnosu na većinu premijerligaša.

Mostarci, kada im to možda nije išlo igrom, neke su protivnike lomili "na mišiće". Pokazuju to neke pobjede i preokreti u posljednjim sekundama susreta. Plemići su rijetko imali mišićne ozljede ove jeseni. Poznavetelji će reći kako je to upravo zbog toga što je momčad stručno fizički pripremljena. Ova momčad ako konačno želi igrati nešto ozbiljnije u Europi, na idućim pripremama se mora nadograditi na fizičkom planu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije