Bivši vatreni

Šimić o bolesti sina: Život nam se promijenio. Bojali smo se...

Foto: Instagram
15.01.2020.
u 14:50

Bivši hrvatski reprezentativac Dario Šimić (44) sa suprugom Jelenom u braku je gotovo 20 godina. Bračni par ima sinove Roka, Viktora, Nikolasa i Davida. Najmlađi sin David rođen je sa sindromom Down, a Dario je po prvi put progovorio kako obitelji izgleda život posljednje četiri godine. Za Story kaže da im je David potpuno promijenio život. 

- To je situacija na koju koliko god se pripremali, ne možete biti spremni. U tom nam se trenutku svijet srušio, bojali smo se, plakali, nismo znali što nas čeka. S odmakom od četiri godine žao nam je svake suze koju smo pustili i svake sekunde u kojoj smo se bojali. Istina, život nam se promijenio, ali ne u negativnom smislu, nego upravo suprotno. Zbog njega smo postali postali plemenitiji ljudi, snažniji kao roditelji i povezaniji kao obitelj - kaže bivši nogometaš.

David je imao tri godine kad je počeo čitati metodom globalnog čitanja.

- Nismo mogli vjerovati da se to uistinu događa. Sada, u dobi od četiri godine, zemljopis, znamenitosti, umjetnička djela i planete raspoznaje bolje nego ja. Zna brojiti na hrvatskom, engleskom, talijanskom i njemačkom. Pred nama je dug put, zasigurno i vrlo strm, ali uz Božju pomoć i s vizijom koju nam je dao, znamo da ćemo ga savladati - rekao da Šimić, prenosi 24sata.hr. 

Dario je sa suprugom osnovao Hrvatsku udrugu za ranu edukaciju kojoj je cilj promaknuti važnost rane edukacije, s posebnim naglaskom na djecu s intelektualnim poteškoćama jer je to njima preduvjet za daljnje školovanje...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije