MARIO NAKIĆ

Sin bivšeg košarkaša Cibone još nije odlučio hoće li nositi srpski ili hrvatski dres: ‘Nije vrijeme‘

29.09.2022.
u 18:57

S obzirom na to da je rođen u Srbiji, odakle mu je i majka, a otac iz Hrvatske, mladi košarkaš Mario Nakić može prihvatiti poziv obje reprezentacije 

Sin proslavljenog riječkog košarkaša Ive Nakića, Mario (21), trenutačno nastupa za BiH prvaka Igokeu s kojim je potpisao trogodišnji ugovor. 

Mario je u polufinalu Liburnia kupa protiv Pardubica bio najefikasniji igrač momčadi s 18 poena, a svaki njegov potez pratio je i njegov otac, nekadašnji igrač Cibone i Partizana koji je tri puta osvajao Euroligu. 

- Tata je, naravno, bio na tribini. Svaki put daje košarkaške savjete, ne popušta, ha, ha. Ovdje imam obitelj, svako ljeto sam na Kvarneru otkad sam se rodio i jako volim Hrvatsku, Rijeku i Opatiju. Ovdje se osjećam kao kod kuće, Rijeku smatram svojim drugim domom - rekao je Nakić za Novi list

Mario je inače rođen u Beogradu, a u mlađim kategorijama igrao je za Zemun i Partizan, a s 14 godina preselio se u Real Madrid. 'Kraljevsku' momčad predvodio je do titule juniorskog osvajača Eurolige te je postao MVP turnira. 

Zahvaljujući odličnim partijama nastupio je i za seniorsku momčad Reala da bi na ljeto 2020. otišao na posudbu u belgijski Oostende kojeg vodi hrvatski trener Dario Gjergja. Prošlu sezonu proveo je u Andori, a ovog ljeta karijeru je nastavio u momčadi koja igra Ligu prvaka i ABA ligu. 

S obzirom na to da je rođen u Srbiji, odakle mu je i majka, a otac iz Hrvatske, mladi košarkaš može prihvatiti poziv obje reprezentacije. 

- Odabir reprezentacije? O tome ćemo kad bude vrijeme za to - zaključio je Nakić. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije