ĆIRO BLAŽEVIĆ:

'Sine moj, nakon ove velike pobjede više me ništa ne boli'

18.11.2019.
u 18:30

Veseli me što će sve opet biti lijepo pred Euro, što će nas sve opet okružiti sjajno raspoloženje zbog reprezentacije - kaže Branko Ivanković

Ushićenje, takav je dojam ostavio Miroslav Ćiro Blažević kad smo ga upitali za novi uspjeh naše nogometne reprezentacije, za pobjedu nad Slovačkom i plasman na Europsko prvenstvo.

– Sine moj, odlično sam, nakon ove utakmice više me ne bole ni udarci koje sam dobio u prometnoj nesreći – smije se Ćiro.

Da, ova Hrvatska doista liječi rane, omogućava nam da zaboravimo sve probleme i nedaće u kojima živimo, barem na koji dan. Ćiri se svidjelo sve što je vidio od naše reprezentacije na Rujevici.

Modrić najbolji u povijesti

– Sve je bilo odlično i kad su Slovaci zabili gol i poveli, znao sam da je to spas za nas. Jer, naši su dečki od prevelike želje za uspjehom bili malo pod ručnom kočnicom. Primljeni pogodak su shvatili kao – pa hoćemo li izbuditi u p.m.? I krenuli su kako znaju i mogu, vođeni s genijalcem Modrićem. Taj će dečko ostati zapisan u povijesti nogometa uz rame Puskásu, Hidekutiju, Cruyffu...

Je li naš najbolji nogometaš svih vremena?

– On je apsolutno najveći. Znate da sam sentimentalan na generaciju iz 1998. godine, ali Luka je najbolji, čisti genijalac. Protivnici su mu zalijepili “policajca”, ali on se uvijek izvukao, oslobodio, stalno mu se mogla dati lopta, a kad je ona kod njega, onda znaš da sve dalje ide kako treba. Uz njega, najviše mi se svidio Livaković sa svojih nekoliko obrana – kaže Ćiro.

Bilo je dosta bojazni zbog izostanaka Lovrena i Vide, igrali smo s jako mladom obranom.

– Naš obrana bila mi je najveće iznenađenje, i ja sam se malo bojao kako će to izgledati, ali ti dečki pokazali su da nemaju kompleksa, pogotovu onaj dugonogi Perić. S tim svojim krakovima uzme već izgubljenu loptu. I kako samo iznosi loptu, treba mu dati da to radi što više. Ma svi su bili odlični, ponosan sam na njih i na izbornika Dalića.

Iako smo se malo mučili i u ovim kvalifikacijama, sad se pred Europsko prvenstvo opet vraća optimizam.
 

– S pravom možemo biti optimisti, u reprezentaciji imamo obiteljsku atmosferu, s genijalnim Modrićem, sa sjajnim strategom Dalićem i sa svim ovim dečkima možemo puno napraviti. Pa taj Vlašić kad god igra, zabije gol, ovaj protiv Slovačke činio se obranjiv, ali nije bio. Pa taj Barišić, kod njega sam vidio mnogo kapaciteta koje može afirmirati, ma mogao bih tako o svakome – rekao nam je sretni Ćiro.

Imamo mlade lavove

Nekadašnji Ćirin pomoćnik u reprezentaciji Branko Ivanković dijeli oduševljenje sa svojim bivšim šefom.

– Jako sam zadovoljan viđenim. Sama utakmica bila je na visokoj razini, što nije često kao u klupskom nogometu. Svi smo znali da smo bolji od Slovačke, ali trebalo je to pokazati i na terenu i u tome smo uspjeli, s puno strasti plasirali smo se na Euro – kaže Ivanković.

Sad će opet očekivanja od naše reprezentacije na Euru biti velika.

– SP u Rusiji nije daleko, a sad je igralo šest-sedam novih igrača, javljaju se novi mladi lavovi i Euro će potvrditi jednu novu generaciju koja nam daje optimizam. Protiv Slovačke smo izgledali jako dobro i zbog toga što je Dalić konačno mogao odraditi četiri treninga, dosad je u kvalifikacijama mogao odraditi jedan. A mi imamo kvalitetne igrače koji sve brzo usvajaju, i kad imamo majstore kao što je Luka Modrić i ostali, onda moramo biti optimisti. Veseli me što će opet sve biti lijepo pred Euro, što ćemo opet imati sjajno raspoloženje, a sad samo trebamo čestitati igračima, izborniku Daliću i stručnom stožeru – kazao je Branko Ivanković.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije