Polufinale Kupa BiH

Široki Brijeg “upao” u 0:1 minus, Željezničar pao na Grbavici

15.04.2016.
u 07:00

Nakon prvih polufinalnih utakmica Kupa BiH, Radnik protiv Širokoga Brijega i Sloboda protiv Željezničara imaju značajnu prednost pred uzvratne susrete u sljedeću srijedu na Pecari i na Tušnju, piše Večernji list BiH.

Najslabije izdanje u sezoni

Široki Brijeg u Bijeljini odigrao je slabo, prema reakcijama trenera Slavena Muse, najslabije ove sezone:

- Još je ovo dobar rezultat s obzirom kako smo igrali. Radnik je bio puno bolji, brži i agresivniji. Obrana je zaslužila prolaznu ocjenu, ali sredina i napad bili su “nikakvi”. Osim udarca Wagnera na početku, u napadu nas nije bilo. Radnik je opasno prijetio iz igre i iz prekida. Nismo ispunili dva cilja. Prvi je bio – zabiti gol, mi ga nismo zabili. Drugi – ne primiti gol, a mi smo ga primili. Ako u uzvratu odigramo “normalno”, možemo nadoknaditi minus i proći. Radnik je tvrd, ali nije nesalomljiv, rekao je po povratku kući trener Slaven Musa i dodao:

- Imali smo puno peha. Ćorluka je već u 15. minuti morao izaći iz igre, nakon što je dobio jak udarac. Polomljen mu je nos, pa je prenoćio u bijeljinskoj bolnici. Deset minuta kasnije izašao je i Bralić zbog teže ozljede lijevog ramena. Bojim se da je za njih sezona završena. Dodatni problem je isključenje Barišića u 74. minuti (dva žuta kartona). Uz sve, Krstanović nije bio spreman, jer se u ponedjeljak ozlijedio na treningu, ali je, ipak, stisnuo zube i odigrao 25 minuta. Sada se okrećemo nedjelji i gostovanju kod Slobode u Tuzli, a već sada smo oslabljeni za trojicu igrača, rekao je Musa pred jučerašnji trening na Blatu.

Prije 10 dana Željezničar je iznenadio na Tušnju i slavio u prvenstvu protiv Slobode (1:0).

Naivan poraz

U srijedu na Grbavici Musemićeva družina vratila je “milo za drago” te stekla prednost (2:1) pred uzvratnu utakmicu u Tuzli u srijedu:

- Naivno smo izgubili. Već u prvoj minuti Sloboda nam je zatresla mrežu iz prekida. Slično smo primili i drugi pogodak. Ali, nakon 13 utakmica bez poraza, i ovo se moralo dogoditi. Neki su naši igrači razočarali, Bekrić najviše, rekao je nakon utakmice Elvis Karić, pomoćni trener Željezničara, uvjeren da se sve može dostići u uzvratu:

- Stekli smo prednost, ali u uzvratu moramo igrati kao da je rezultat bio 0:0. Ne smijemo se opustiti, jer Željezničar je sposoban stići nas, rekao je trener Slobode Husref Musemić.

Njega i njegove nogometaše na povratku u Tuzlu oduševljeno su dočekali navijači Slobode. Nogometaši su se posebno radovali susretu s predsjednikom Azmirom Husićem, jer im je obećao bogatu premiju za ostvarenu pobjedu na Grbavici...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije