Zbog nastupa u ABA 2 ligi

Široki domaćin Bosni u susretu 20. kola

16.03.2022.
u 16:23

Do kraja prvoga dijela Prvenstva košarkaša Bosne i Hercegovine ostalo je još pet kola, nakon čega će se igrati Liga 6 za prvaka BiH, piše Večernji list BiH. Zbog nastupa na posljednjem "balonu" regionalne ABA 2 lige, koji će se igrati od 21. do 27. ožujka u dvorani na Pecari u Širokom Brijegu, sudionici tog natjecanja - Široki, Borac i Spars susrete 20. kola odigrat će ranije.

Bosna na Pecari

Široki će već večeras kao domaćin s početkom u 17.30 odmjeriti snage protiv Bosne. Široki se bori za vrh ljestvice na kojem je trenutačno Sloboda iz Tuzle koja ima dvije pobjede više od Širokog i Leotara. Tuzlaci, kao i Leotar, slobodni su u sljedećem kolu, pa će Široki imati prigodu, ako svlada Bosnu, primaknuti se Slobodi na jednu pobjedu zaostatka, dok bi se Leotaru udaljio za pobjedu više i došao sam na drugo mjesto. Zrinjski će sutra u 17 sati dočekati Spars. Mostarci su posljednji na ljestvici i traže put ostanka te priželjkuju pobjedu. Bit će teško jer je Spars kvalitetnija momčad. I treći sudionik ABA 2 lige Borac iz Banje Luke odigrat će susret ranije i sutra će s početkom u 18 sati gostovati kod Bratunca. Banjolučani su u posljednje vrijeme pali u formi, nanizali su dva poraza, što će im poljuljati samopouzdanje pred završni regionalni turnir ABA 2 lige na Pecari. Banjolučani su vodeći u tom natjecanju gdje će se pobjednik izravno plasirati u najjaču regionalnu ABA ligu. Ostali susreti 20. kola Prvenstva BiH igraju se sljedećeg vikenda. U subotu će snage odmjeriti Promo i Posušje, a u nedjelju Radnik i Mladost.

"Nesportaši" pune blagajnu

I dok Košarkaški savez BiH i većina klubova muku muči kako namaknuti koju marku u proračun, sigurni punitelji blagajne Košarkaškog saveza su pojedini klubovi zbog nesportskog ponašanja. Povjerenik lige Božo Bošnjak tako je kaznio Borac iz Banje Luke s 400 KM zbog tehničke pogreške Dragana Nikolića, a zbog tehničke pogreške klupe Leotara isti iznos uplatit će klub iz Trebinja. Međutim, najteže je prošla Mladost iz Mrkonjić Grada koja je kažnjena s 1000 KM zbog nesnimanja susreta protiv Zrinjskog. Snimatelj je kasnio, livestream je počeo tek početkom drugog poluvremena, a klub iz Mrkonjić Grada morat će u blagajnu do početka sljedećeg kola uplatiti 1000 KM.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije