Premijer liga BiH

​Široki i Željezničar remizirali na Pecari

25.08.2019.
u 10:19

Nogometaši Širokog Brijega i Željezničara remizirali su u šestom kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, u najljepšoj utakmici dosadašnjeg dijela prvenstva, bilo je 3:3 na Pecari, prenosi Pogled.ba

Široki Brijeg je poveo već u drugoj minuti utakmice. Nakon ubacivanja s desne strane, Bagarić je propustio loptu za Enina koji je matirao Erića za vodstvo domaćih. Svega četiri minute kasnije stigao je odgovor gostiju. Stevanović i Ramović su kombinirali, a Krpić je nakon asistencije drugonavedenog pogodio mrežu Zlomislića. 

U 22. minuti susreta dosuđen je jedanaesterac za domaće. Siguran realizator najstrože kazne je bio Toni Jović za novo vodstvo domaćih. Devet minuta kasnije novi gol na Pecari, a mrežu Erića je pogodio Kvesić nakon sjajnog kontranapada domaćih  pa se na poluvrijeme otišlo pri vodstvu domaćeg sastava rezultatom 3:1.

Željezničar je do drugog gola na Pecari stigao u 63. minuti susreta preko Veselinovića koji je lijepim udarcem pogodio mrežu Zlomislića. 

U 73. minuti susreta Ermin Zec je poslao fantastičnu loptu za Krpića čiji udarac iz neposredne blizine brani Zlomislić da bi Plavi već u sljedećoj minuti stigli do izjednačenja rezultata. Nakon jednog šuta lopta je došla do Ermina Zeca čiji je prvi udarac obranio Zlomislić, no nije mogao drugi, te je Željo izjednačio rezultat. 

 Široki Brijeg je u 83. minuti susreta mogao do nove prednosti, no pokušaj Bagarića nije ugrozio Erića, a do kraja susreta nije bilo prilika za promjenu rezultata, te je ostalo 3:3. Željezničar je sada drugoplasirani na tabeli s 12 bodova iz šest kola dok je Široki Brijeg na devetoj poziciji s pet bodova iz pet odigranih susreta. 

Rezultati 6. kola Premijer lige BiH:

Široki Brijeg – Željezničar 3:3
Zrinjski – Borac Banja Luka 4:0
Sloboda – Zvijezda 1:0 
Sarajevo – Velež 2:1
Čelik – Tuzla City 0:0
Radnik Bijeljina – Mladost DK 3:0
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?