kup bih

Široki izbacio Sarajevo, utakmica više puta prekidana

sportsport.ba
02.10.2019.
u 21:07

Na Pecari je odigrana utakmica osmine finala Kupa BiH između Širokog Brijega i Sarajeva. U utakmici koja je obilovala prekidima, tenzijama i preokretima na kraju je bolji bio Široki - slavio s 3:2 i izborio četvrtfinale Kupa BiH, piše Sportsport.ba.

Domaći nogometaši su bolje otvorili utakmicu, krenuli s presingom i stvorili nekoliko jako dobrih prilika. 

Utakmica je nakratko bila prekinuta u 15. minuti zbog problema s reflektorom.

Prijetio je Široki preko Vukoje u par navrata, a najopasniji je bio njegov pokušaj iz 20. minute. Kovačević je bio svladan, ali je njegov topovrski udarac zaustavila prečka.

Pokušao je ubrzo i Jović, ali promjene rezultata nije bilo.

Potom je počelo prijetiti i Sarajevo. Pokušavali su Hebibović i Đokanović, ali je onda u 31. minuti poveo Široki kada je Dino Ćorić uspio zatresti mrežu gostiju iz Sarajeva.

Krenulo je nakon toga Sarajevo po izjednačenje, a do istog je došlo u 37. minuti. Istina, uz dosta sreće. Halid Šabanovć je vjerojatno želio centrirati s desnog krila, ali mu je lopta prešla preko noge. Međutim, lopta je završila u golu pošto je njezin let prevario golmana Širokog, pa su gosti došli do 1:1.

Finiš prvog dijela je pripao gostima, ali se na odmor otišlo rezultatom 1:1.

Prvo je u nastavku zaprijetilo Sarajevo, preko Handžića, da bi se u 58. minuti u dobroj šansi našao Toni Jović. Ipak, šutirao je nogometaš Širokog preko gola.

U 60. minuti Sarajevo stiže do preokreta. Slabu reakciju obrane Širokog i pogrešnu procjenu golmana iskoristio je Hebibović i pogodio za 1:2.

Hebibović i nogometaši Sarajeva su ovaj gol proslavili blizu tribine na kojoj su se nalazili domaći navijači, što je njih i iznerviralo, pa su prema gostujućim nogometašima bacili nekoliko baklji. Tada međutim utakmica nije prekinuta.

Igrala se 74. minuta kada su domaći imali dvije sjajne šasne, ali je prvo Kovačević sjajno obranio šut Bagarića, a zatim je Ćorićev pokušaj izblokiran. Ipak, samo minut kasnije Kovačić pogađa za poravnanje, 2:2, nakon kornera i povratne lopte pred gol Sarajeva.

Međutim, tek što je Kovačić poravnao došlo je do prekida utakmice. Igrač Sarajeva, Anel Hebibović, je pogođen nepoznatim predmetom s tribine, još predmeta je ubačeno u teren i sudac je poslao igrače u svlačionicu.

Nakon prekida koji je sigurno trajao 15-ak minuta, utakmica je nastavljena.

Nije puno trebalo domaćima, nakon što je utakmica nastavljena, da dođu do vodstva. Odigrali su igrači Širokog finu akciju, Franjić je odigrao povratnu, a Ivan Enin postigao eurogol za 3:2.

U posljednjih 15-ak minuta viđeno je dosta "sjeckanja" igre, arbitar je podijelio veliki broj žutih kartona, a tenzije su samo rasle i rasle.

To je kulminiralo u 85. minuti kada je došlo do gužve, naguravanja u kojem su sudjelovalo čak i oni s klupa dvije ekipe. 

Ipak, sudac Mujić je uspio to relativno brzo smiriti, a na kraju je isključio nogometaša domaćih Petra Franjića, dok je gostujućem igraču Dušanu Hodžiću pokazao žuti karton. Također, netko je na klupi Sarajeva dobio crveni karton.

Do kraja je ostalo 3:2 za Široki koji je izborio četvrtfinale Kupa BiH, dok se Sarajevo oprostilo od natjecanja kojeg je prošle godine osvojilo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?