Košarka: Večeras se igraju svi susreti 1. kola Lige 6 za košarkaškog prvaka Bosne i Hercegovine

Široki na gostovanju na novom derbiju u Mostaru

kosarka
Foto: Stojan Lasić
28.03.2015.
u 10:37

Regionalni ligaš Igokea, favorit za naslov, počinje Ligu 6 protiv Leotara

Večeras se igraju svi susreti prvoga kola Lige 6 za košarkaškog prvaka Bosne i Hercegovine. Očekivati je da će završno natjecanje kome se dodala Igokea iz regionalne ABA košarkaške lige, sigurno biti zanimljivije i puno uzbudljivije od Lige 12, a nakon priključenja Igokee iz ABA lige posebice i kvalitetnije. Pet sudionika završnog natjecanja Široki, Zrinjski, Leotar, Spars i Sloboda tijekom prijelaznog roka doveli su nekoliko igrača, dok je Igokea nakon što je pogodila s Heslipom ostala u istom sastavu koji je igrao završnicu regionalne ABA lige.

Očekuju se uzbuđenja

Već prvo kolo moglo bi pokazati jesu li novopridošli igrači ono što su klubovi htjeli. Zrinjski bi bio zadovoljan i minimalnom pobjedom u večerašnjem susretu protiv Širokog. U završnici Lige 12 Mostarci su nanijeli Širokobriježanima relativno visok poraz, no, večerašnji susret bit će zasigurno drugačiji od njihova posljednjeg okršaja. Očekivati je uzbudljiv, a i izjednačen susret u kome favorita nema. Za razliku od njihova posljednjeg susreta Zrinjski se pojačao Svilarom iz Mladosti, dok se u redovima Širokog oporavio centar Mikulić i vratio Bošnjak iz Zadra. Uzbudljiv susret očekuje se u Tuzli gdje gostuje pobjednik Lige 12 Spars. Tuzlaci će pod svaku cijenu nastojati pobijediti Sarajlije koje u Tuzlu stižu s dvojicom pojačanja koja su stigla iz zeničkog Čelika, Opačkom i Hodžićem. Veliku pomoć igrači Damira Mulaomerovića imat će sigurno s tribina jer i na svim ostalim ovogodišnjim susretima njihove igre pratio je relativno veliki broj gledatelja.

Igokea favorit

Tuzlaci u Ligu 6 ulaze s dvojicom novih košarkaša Rizvićem koji je stigao iz Kaknja i Boljkovcem koji je došao iz Građanskog. Apsolutni favorit za ovogodišnji naslov prvaka BiH Igokea domaćin je trebinjskom Leotaru. Trebinjci su doveli Negovanovića i Damjanovića i unatoč tome njihovi izgledi su minimalni u ovom susretu i bili bi zadovoljni pristojnim porazom. Premda domaćini znaju da su veliki favoriti ne samo za večerašnju pobjedu, već i za obranu naslova, njihov najiskusniji igrač Branko Jorović kazao je kako će se sve momčadi protiv njih imati dosta motiva, te stoga ni u jedan susret ne smiju ući opušteno.

Parovi 1. kola, 28. ožujka: Zrinjski – Široki 20, OKK Sloboda – Spars 19, Igokea – Leotar Swisslion 19.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije