Pecara

Široki nema izbora, mora od prve minute krenuti po pobjedu

04.03.2017.
u 09:00

- Jasno nam je kako je za nas svaka od tri preostale prvenstvene utakmice kvalifikacijska (redoviti dio prvenstva nap. a.). Zato protiv Radnika moramo biti krajnje goropadni i agresivni od prve minute, tu na našoj Pecari, rekao je na tiskovnoj konferenciji trener Širokoga Brijega Goran Sablić, dodajući da će Široki Brijeg odigrati na visokoj razini i tako izboriti važne bodove.

Wagner nije starter

Ali, Sablić novinarima nije izdiktirao jedanaestoricu koja će započeti susret protiv Bjeljinaca. A na pitanje, hoće li među tih 11 biti Wagner, izjavio je:

- Wagner je važan dio naše momčadi, ali trenutačno nije starter u našoj momčadi. To ne znači da neće tijekom igre dobiti određenu minutažu...

Ostaje nam dakle pretpostaviti momčad koja će početi utakmicu protiv Radnika, o kojoj umnogome ovisi hoće li Široki Brijeg izboriti Ligu za prvaka i otvoriti nogometnu sezonu na Pecari. Možda bude ovako: Soldo – Ćorić, Bralić, Pandža, Marković – Marina, Zlomislić, Lončar – Čabraja, Krstanović, Menalo. No, kombinacija je još puno, a u njih se mogu uklopiti i: Ćorluka, Brekalo, Barišić, Sesar, Ivanković, Sivrić, te Baraban i Juričić, koji su nakon ozljede preko tjedna radili s ostatkom momčadi.

Važnu ulogu na putu do pobjede mogli bi imati navijači, posebice Škripari, kojih je pedesetak bilo i u Banjoj Luci na onoj neslavnoj utakmici proti Metalleghea, izgubljenoj bez opaljenog metka u slaboj i konfuznoj igri.

Široki mora tražiti pobjedu

- Nemamo velikoga izbora, zanima nas samo pobjeda. Zato ćemo u ovoj zahtjevnoj utakmici krenuti odlučno u napad od prve minute i pokušati uzeti tri boda koja bi nas približila cilju – ulasku u Ligu za prvaka, rekao je napadač Ivan Krstanović, od kojega se očekuju pogoci, dok je Dino Ćorić, jedan od rijetkih koji je u Banjoj Luci pokazivao neku želju za igrom, kratko dodao:

- Dat ćemo sve od sebe kako bismo svladali Radnik.

Radnik je godinama bio “dragi gost” na Pecari. No, na dva posljednja susreta ovih momčadi Širokobriježane su suci gadno “ucvilili”. U proljetnom uzvratu polufinala Kupa BiH Široki je slavio Pirovu pobjedu 2:1 jer je Radnik pobijedio u prvoj utakmici 1:0. Sudac Bjelica za goste je svirao sumnjivi “elver”, nakon prekršaja Pandže izvan šesnaesterca. Jesenas u Bijeljini odlučio je još smješniji jedanaesterac. Naime, Obradović je u prodoru u 92. minuti srušio braniča Širokoga Bralića, ali je Šehović vidio obrnuto. Radnik je s bijele točke slavio 2:1, Šehović dobio šest utakmica zabrane suđenja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije