Košarka: 16. kolo Lige 10

Široki sada i definitivno otpao od Lige za prvaka

27.02.2017.
u 09:00

Dva kola prije kraja Lige 10 prvenstva košarkaša Bosne i Hercegovine poznata su imena klubova koja će nastaviti natjecanje u Ligi za prvaka te momčadi koje će igrati Ligu za ostanak.

Dva susreta šesnaestog kola donekle su mogla promijeniti odnose na ljestvici, ali do tada nije došlo.

Na Pecari presudilo iskustvo

Najprije u Širokom Brijegu Bosna Royal Jelly je pobjedom 81:75 uskratila takvu mogućnost Širokom, te u Tuzli gdje je Sloboda pobjedom nad Leotarom dograbila Ligu za prvaka, a gostima ostavila Ligu za ostanak.

Na Pecari je viđena dosta zanimljiva košarka, ali mladi i neiskusni, ali zasigurno perspektivni sastav Širokog, izgubio je od Bosne premda je bilo i trenutaka kada je domaća momčad igrala dobro i nagovješćivala i možebitnu pobjedu.

No, u trenucima kada se lomio rezultat presudilo je iskustvo gostiju iz Sarajeva.

Nekoliko otvorenih pozicija u šutu za tricu domaći košarkaši nisu htjeli ili zbog straha nisu ni pokušati izvesti. No, unatoč porazu, u sastavu Širokog imponirala je igra u napadu mladog Čolaka koji je ubacio sedam od jedanaest pokušaja za tricu, solidan je bio i Franko Kaštropil iako je dojam da je visoki centar Širokobriježana mogao bolje iskoristiti svoju visinu.

Sloboda uvjerljiva

U sastavu Bosne Royal Jelly isticali su se Delalić, Šturanović i Đorđević. U Tuzli je domaća Sloboda u susretu važnom i za jedne i za druge, visoko pobijedila Leotar iz Trebinja.

Tijekom čitavog susreta domaći košarkaši uz veliku podršku gledateljstva povećavali su prednost do konačnih 99:72.

U sastavu Velimira Gašića isticali su se više od ostalih Hasandić i Latifagić, a kod gostiju Pelkić i Stevanović.

U Kaknju je momčad Josipa Pandže visoko pobijedila Mladost i sigurno ušla u Ligu za prvaka. Strahovali su malo domaći igraći od moguće pobjede Širokog nad Bosnom Royal Jelly, no, kada do toga nije došlo, put u Ligu za prvaka širom im se otvorio.

Za desetu prvenstvenu pobjedu domaćih košarkaša najzaslužniji su Svilar, Palavra, a kod gostiju iz Mrkonjić Grada nešto bolji od ostalih bili su Patković i Stanojević.

Derbi začelja odigran u Hadžićima između Bošnjaka i Građanskog. Na kraju, slavio je domaćin koji će te bodove prenijeti u drugi krug natjecanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?