Premijer liga BiH

Široki u 95. minuti šokirao Grbavicu i oduzeo Željezničaru dva vrijedna boda

Klix.ba
31.07.2022.
u 21:18

Nogometaši Željezničara i Širokog Brijega remizirali su rezultatom 1:1 u trećem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, a na kraju smo vidjeli pravi spektakl i majstoriju za "muk" na Grbavici.

Pred oko 8.000 gledatelja na Grbavici smo vidjeli sjajne uvjete za igru, no sama utakmica nije toliko obilovala lijepim potezima. U takvoj situaciji znatno bolje snašao se Željezničar koji je dominirao od početka.

Prvu veliku priliku imao je najbolji igrač današnje utakmice Brazilac Clarismario Santos Rodrigues. Napravio je fantastičan soloprodor po lijevoj strani, izašao sam pred Tomislava Adolfa Tomića, ali mu je golman Širokog Brijega obranio udarac.

Nastavili su Plavi kontrolirati igru, ali je narednu prijetnju imao Široki Brijeg. Igrala se 33. minuta kada je Ilan Pejić iz odlične pozicije šutirao direktno u Vedada Muftića.

Najljepši detalj dana vidjeli smo u 40. minuti. Semir Štilić šalje fenomenalnu asistenciju u svom stilu, s jedne na drugu stranu šesnaesterca, a divan volej hvata Santos koji tako postiže prvijenac u dresu Željezničara.

Rezultatom 1:0 otišlo se na odmor, a nastavak donosi jednak omjer snaga na terenu. Široki nije imao inicijativu kojom bi došao do eventualnog izjednačenja.

Odličnu priliku Plavi su propustili u 57. minuti. Nedim Mekić je bio neometan na vrhu šesnaesterca, dobio je idealnu i sporu povratnu loptu na koju se dugo namještao, ali je šutirao direktno u Tomića.

U 72. minuti Armin Hodžić je mogao riješiti pitanje pobjednika. Veliku šansu visoki vezista Plavih propustio je nakon kornera, a ponovno se istakao golman Tomić.

Prvi ozbiljniji napad Široki je u nastavku susreta imao u 74. minuti, ali Muftić je ponovno ukrotio loš udarac Ilije Bagarića iz obećavajuće pozicije.

Novu "meč-loptu" Plavi su imali u 80. minuti. Mekić proigrava Štilića koji izlazi sam pred Tomića, ali je njegov udarac vanjskim dijelom kopačke prošao tik pored stative gola Širokog Brijega. Sve te propuštene prilike donijele su kaznu i to na najbolniji način u posljednjoj sekundi utakmice.

Do kraja utakmice Široki se nešto više otvorio, ali nije bilo velikih prilika sve do 95. minute kada je Bože Vukoja postigao spektakularan pogodak s distance za 1:1. Sudac Luka Bilbija je potom svirao kraj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije