'OVO JE SRAMOTA'

Skandal u Beogradu! Huligani su napali hrvatskog boksača. Svjetski prvak završio na Hitnoj pomoći

Nikica Radonić
Tomislav Miletic/PIXSELL
23.04.2024.
u 08:41

Pobjedom protiv Poljaka Patryka Boruckog izborio je ulazak u četvrtfinale, ali nije sigurno hoće li se boriti jer je ozlijedio nogu i završio na Hitnoj pomoći.

Hrvatski, svjestski i europski prvak u kick-boksu (full-contact 86 kg) i prvak Hrvatske u boksu u kategoriji do 86 kilograma - Nikica Radonić - napadnut je u ponedjeljak navečer u Beogradu.

Mladi boksač iz Vrgorca, koji inače nastupa za boksački klub Split,u Beograd je doputovao na Europsko prvenstvo u boksu koje se održava od 18. do 28. travnja i ubrzo je doživio neugodnost od strane vjerojatno domaćih huligana. 

Pobjedom protiv Poljaka Patryka Boruckog izborio je ulazak u četvrtfinale, ali nije sigurno hoće li se boriti jer je ozlijedio nogu i završio na Hitnoj pomoći.

- Izašao sam iz hotela u kojem smo bili smješteni malo protrčati i vježbati u jednom trenutku u parku, prišao mi jedan tip s leđa s rečenicom 'da vidim kako ti to radiš', dok su me druga dva njegova pomagača opkolila. Nisam bio sto posto siguran da li jedan od njih ima nož. Pa sam se izmaknuo i prošao kraj ovog, dok sam se kretao izvrnuo sam nogu…Nisam pretrpio ni jedan udarac, ali sam 'srušio' nogu i završio na Hitnoj pomoći, poslije sam proveo dobar dio dana u policiji - rekao je Radonić za Slobodnu Dalmaciju.

Prognoze nisu dobre i vjerojatno će morati predati meč četvrtfinala.

- Natekla mi je noga, ne mogu se dobro osloniti na nju, da je borba za pet dana mogao bi ući u ring, ovako teško. Nisam očekivao ovo to su vjerojatno neki huligani i narkomani koji se okupljaju u tom parku kako su mi poslije rekli u policiji - izjavio je hrvatski borac.

U boksačkom klubu Split poludjeli su nakon ovog skandala.

- Ovo je sramota! Očekujemo brzu reakciju Hrvatskog boksačkog saveza i Ministarstva vanjskih poslova. Da se ovo igrom slučaja dogodilo nekim srpskim sportašima u Splitu ili Zagrebu, sve bi se dignulo na noge u Hrvatskoj i Srbiji. Zar nije tužno da jedan mladi sportaš ne može izaći pola sata iz hotela u obližnji park, normalno obučen bez ikakvih oznaka na sebi, a da na kraju mora strahovati hoće li ga neki huligan izbosti nožem? Kakva je to organizacija - ogorčen je Zvonimir Giljanović, Radonićev trener iz kluba.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije