Rukomet: Druga utakmica finalnog doigravanja za rukometnog prvaka BiH Izviđač - Borac m:tel 25:27 (15:13)

Skauti su mnogo htjeli, mnogo započeli, iskusniji Banjolučani ponovno im planove omeli...

rukomet
Foto: VL FOTO
15.05.2015.
u 11:38

Domaća momčad ponovno je dobro djelovala u prvom dijelu susreta, ali kada se vratar Borca Abadžić razigrao, rezultat se okrenuo na mlin banjolučke momčadi

Trudili su se, htjeli i željeli mladi rukometaši Izviđača u drugoj utakmici finala doigravanja za prvaka BiH izjednačiti rezultat poslije banjolučkog poraza, ali protiv iskusnijeg, jačeg, pribranijeg suparnika nije išlo.

Mnogo htjeli...

Epilog druge utakmice finala doigravanja mogao bi se parafrazirati stihovima pjesnika Branka Radičevića - mnogo htjeli, mnogo započeli, iskusniji Banjolučani planove omeli! Koliko je silna bila želja skauta pokazuje primjer Mateja Rodina koji je prilikom jednog skok-šuta nezgodno pao i završio s potresom mozga u bolnici.

Za razliku od banjolučkih 13:14 na poluvremenu prve utakmice, u drugoj su skauti otišli na odmor s dva pogotka prednosti 15:13. Međutim, nije to bilo dovoljno za slavljeničku pjesmu. Već u prvom napadu domaći su izgubili loptu, a gosti smanjili. Ipak, zahvaljujući raspoloženom Hrstiću, Izviđač je podigao na 19:16 u 37. minuti, ali onda je ritam domaćih polako padao. Borac je to iskoristio i već u 42. minuti slijedi prvo izjednačenje 19:19, zatim drugo 20:20, pa treće 21:21 u 45. minuti. Dalje su na sceni bili Banjolučani koji su s igračem manje postigli 0:3(!) i to je kraj. U 52. minuti na semaforu je pisalo 22:26 za goste. Borac ne srlja, rutinirano čuva rezultat, dok pokušaje skauta iz kontri zaustavlja izvrsni Stanko Abadžić koji je nakon banjolučkih deset obrana za jedno poluvrijeme izvrstan i u Ljubuškom 16 obrana, od čega deset u nastavku utakmice.

Da skauti neće moći računati na reprizu događaja iz ligaškog dijela sezone, kada bi već sredinom prvog poluvremena stvarali osjetniju prednost, Borac je pokazao u prvih desetak minuta. Vodstvo Izviđača 4:2 u sedmoj, preokreće na 4:7(!) u 11. minuti. Zahvaljujući svježini, domaći se ne predaju, stižu na 11:11 u 23. minuti, pa pogotkom Jarka 13:13 u 26. minuti. Novim pogocima Jarka, te Hrstića domaći uspijevaju dobiti prvo poluvrijeme, ali kada se u nastavku razigrao Abadžić prilike nije bilo. Trener Izviđača Zdenko Grbavac je izjavio:

- Mi smo “izgorjeli”, jednostavno platili danak neiskustvu. Gotovo ista utakmica kao u Banjoj Luci, opet smo se držali 45 minuta, a onda kada je došlo do zamora materijala, emotivnog i fizičkog, iskusniji igrači Borca su nas kaznili, i mi to ne možemo nadoknaditi. Čestitam Borcu, pobijedili su zasluženo. Idemo u subotu u Banju Luku pokušati iznenaditi, za nas ove utakmice mogu biti samo plus.

Završnica pripala Borcu

S druge strane, trener rukometaša Borca Igor Rađenović izjavio je: - Utakmica je bila slična prvoj u Banjoj Luci. Rezultatska neizvjesnost trajala je do 45.-50. minute, čak smo početkom drugog dijela bili u zaostatku od tri gola. Kao i u prvoj utakmici, presudilo je naše iskustvo, presjekli smo nekoliko čistih lopti, imali tri-četiri kontre i odlučili utakmicu u posljednjih 10-12 minuta. Smatram da je ovo što radi Izviđač u bh. rukometu fantastična stvar. Imamo i mi mladih dobrih igrača, ali nisu na ovoj razini. S jednim do dva iskusnija igrača za sezonu-dvije teško će im se biti suprotstaviti.

Treća utakmica finala doigravanja igra se u subotu u Banjoj Luci. Ako Borac na njoj ostvari pobjedu, obranit će naslov prvaka Premijer lige Bosne i Hercegovine, što bi za ovaj klub i Banju Luku uopće svakako bio veliki sportski uspjeh. U svakom slučaju, mlada momčad Izviđača naći će se pred zahtjevnim zadatkom, a Borac pred velikom prilikom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije