bilić Ruši velike

Beatlesi su bili prvi kad je West Ham posljednji put pobijedio na Anfieldu!

Slaven Bilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
31.08.2015.
u 09:38

'Super Slav 
Bilić' je već slavio u svom gradu, ali kad je igrao za Everton

John Lennon i Paul McCartney veselili su se u Liverpoolu 1963. godine, pjesma koju su napisali njih dvojica, "She loves you", te je godine bila prva na top-listi. E, te je godine zadnji put West Ham pobijedio na Anfieldu, tada je zadnji put tamo slavio. Nakon 52 godine, nakon 42 utakmice na tom legendarnom stadionu došlo je to novo slavlje, trebao je za njega u West Ham doći Slaven Bilić.

Super Slav, kako Bilića zovu Englezi odlično je postavio igru, nije dopustio Liverpoolu ozbiljniju akciju, a zabio je tri gola za 3:0 pobjedu.

A prije toga, u zadnjih 30 godina, West Ham je na Anfieldu zabio ukupno sedam (!) golova. Istina, sad se dobro otvorilo, Lanzini je zabio najbrže gol u novom prvenstvu Engleske, za samo dvije minute i 28 sekundi.

Payet vrijedi 15 milijuna

Iako su engleski mediji Lanzinija proglasili igračem utakmice, glavni režiser bio je Francuz Dimitri Poyet. Bilić je očito ciljano doveo takvog veznjaka koji je postao mozak momčadi. Dobro potrošenih 15 milijuna eura.

– Payet je predobar igrač za klub kao što je West Ham – tvrdi bivši francuski izbornik Raymond Domenech.

– Godinu dana rada s Marcelom Bielsom u Marseilleu mnogo mi je značilo, naučio sam od njega kao da smo zajedno radili deset godina – rekao je Francuz, koji bi u Engleskoj rado ostavio trag kao francuski velikani Eric Cantona, David Ginola i Thierry Henry.

– Oni su mi inspiracija. Ne mogu reći da ću biti kao oni, ali tek sam počeo, možda jednog dana budem na toj razini – kazao je Payet koji baš i nema puno vremena. Naime, 28 mu je godina.

Tako je Bilić srušio dva velikana, Arsenal i Liverpool. No, problem su domaći poraz od Bournemoutha i Leicestera. Slavio je baš u svojem gradu, u Liverpoolu, doduše u dresu Evertona, ostavio je duboki trag. Čak su i navijači Redsa uvijek cijenili Slavena, on je smio doći u njihov kafić, čak je tamo imao svoj stol. Sad je pitanje hoće li ga tako veselo primati. No, to mu je manje važno, važno je da mu dobro ide u prvenstvu.

Imamo problem kod kuće

– Očito nam je lakše igrati u gostima, kod kuće imamo problema, no vjerujemo da će i to krenuti nabolje – kazao nam je Bilićev suradnik u West Hamu Nikola Jurčević.

Da, West Ham teško može nekoga napasti, više mu odgovara "čekanje" suparnika. Sad je na Anfieldu imao samo 37 posto posjed lopte, a samo 18 posto vremena proveo je na polovici suparnika. Vidjet ćemo hoće li što u igri na svom terenu promijeniti u sljedećem kolu kad dolazi Newcastle koji je kod kuće poražen od Arsenala, suparnika Dinama u Ligi prvaka.

Bilićeva momčadi mogla bi imati problema s isključenjima. U zadnjih deset utakmica dobila je šest crvenih kartona.

>> Bilić skida skalpove velikana: West Ham na Anfieldu zabio tri komada Liverpoolu!

>> Lovren ugasio profil na Instagramu zbog uvreda i prijetnji smrću

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije