Premijer liga BiH

Slavlje Plemića u Mostaru, s igračem manje pobjedili Željezničar

Foto: Stojan Lasić
1/4
13.04.2019.
u 18:38

Veliki derbi u 26. kolu Premijer lige BiH odigrali su u Mostaru aktualni prvak Zrinjski i Željezničar, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu rezultatom 1:0, piše Sportsport.ba. 

Miran uvod u utakmicu vidjeli smo u Mostaru. Nije se ništa posebno događalo u početnih 15-ak minuta, a prvi koji je prijetio golu bio je FK Željezničar. Igrala se 19. minuta kada je Mujezinović uputio udarac prema golu, ali pravo u Brkića.

Četiri minute kasnije gosti su imali novu akciju. Krpić je dodao Asimu Zecu koji glavom puca preko gola i propala je još jedna dobra situacija pred golom Zrinjskog.

U 34. minuti odličnu loptu Rodina prihvaća Veselinović, našao se sam pred golmanom Plemića Brkićem, ali je čuvar mreže domaćih zaustavio loptu. 

Zrinjski je zaigrao tek na kraju prvog dijela. Miloš Filipović je istrčao kontru i pucao pored gola u 42. minuti, a zatim je i Stanić bio u dobroj akciji, ali je Fejzić brzo reagirao i uhvatio je loptu, te se na odmor otišlo bez golova (0:0).

Zrinjski je iz prve šanse poveo u nastavku. Igrač Semir Pezer, koji je dobio šansu da zaigra u drugom poluvremenu, pogađa mrežu Fejzića za veliko slavlje i prednost domaćeg tima od 1:0.

Međutim, sedam minuta kasnije Kristijan Sanić dobiva drugi žuti karton i morao je napustiti teren, pa su Plemići ostali sa deset igrača u ostatku utakmice.

Nakon primljenog pogotka i crvenog kartona domaćih gosti su preuzeli terensku nadmoć. Međutim, napadi Plavih nisu bili uspješni i nije bilo one prave šanse. 

Blaž Slišković je naravno zatvorio utakmicu. Pokušao je sve kako bi obranio stečenu prednost, a u tome je na kraju i uspio. Ostalo je 1:0 za domaće i Plemići nastavljaju potjeru za Sarajevom u borbi za titulu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije