STIPE 'HOBOTNICA'

Slavni vatreni čuva tajne svog privatnog života: Ima šestoro djece, a kum mu je splitska legenda

Stipe Pletikosa
Igor Kralj/Pixsell
28.11.2023.
u 20:49

"Djeca su Božji dar, velika radost, a za mene i moju suprugu smisao života. Nikada nisam krio da želim imati veliku obitelj te da su mi pojam sretnog i ispunjenog života divna žena i razigrana dječica oko nas", rekao je jednom prilikom Stipe Pletikosa

Trenutni tehnički direktor hrvatske nogometne reprezentacije, Stipe Pletikosa (44), svojim je nastupima u hrvatskome dresu zauzeo istaknuto mjesto u povijesti jedne od najuspješnijih reprezentacija svijeta. Međutim, iza slike slavnoga sportaša, stoji i obiteljski čovjek o čijem se privatnom životu malo zna.

Rođeni Splićanin, karijeru je započeo u Hajduku. Zbog izvrsnih obrana čak i najtežih udaraca dobio je nadimak "hobotnica". Nakon Hajduka igrao je u moskovskom Spartaku, a član hrvatske reprezentacije postao je u 1999. godini, s 20 godina i ostao sve do 2014. godine.

Što se tiče Pletikosinog privatnog života poznato je da je svoju suprugu Angelu oženio 2003. godine u crvi svetog Dominika u Splitu. Sam je izrazio koliko mu supruga i djeca znače. "Djeca su Božji dar, velika radost, a za mene i moju suprugu smisao života. Nikada nisam krio da želim imati veliku obitelj te da su mi pojam sretnog i ispunjenog života divna žena i razigrana dječica oko nas", rekao je jednom prilikom za Story.

Dapače, sa svojom suprugom ima čak šestero djece. Najstariji sin rođen je 2010. godine, dok je najmlađa kćer rođena tek 2021. godine. Zanimljivo je i da je Pletikosin vjenčani kup upravo Ivan Leko, a kuma je na vjenčanju bila njegova supruga Tina. S druge strane, Stipe i Angela bili su kumovi bračnom paru Leko.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije