mz široki brijeg

Slijedi “nokaut” sustav do finala

30.07.2016.
u 08:00

Sinoć su odigrane dvije posljednje ovoljetne utakmice skupnoga dijela natjecanja širokobriješke malonogometne Lige mjesnih zajednica, koja se igra 17. put u ovome obliku i u organizaciji Športskoga saveza grada Širokoga Brijega.

Osigurali prolaz

No, susreti Oklaji – Dobrkovići te Crne Lokve – Lijeva obala nisu ništa bitno promijenili glede prolaska u daljnje natjecanje. Naime, prolazak su osigurale po tri najbolje momčadi iz svake od pet skupina. Iz skupine A to su Knešpolje, Jare i Privalj, iz skupine B Kočerin, Ciglana Gradac i Trn, iz skupine C Čerigaj, Rasno i Turčinovići, iz skupine D Ljuti Dolac, Desna obala i Izbično te iz skupine E Ljubotići, Oklaji i Dobrkovići. U osminu finala ušla je i najuspješnija četvrtoplasirana momčad – Brig. Odmah nakon završetka sinoćnjih utakmica izvučeni su parovi osmine finala. Popravnoga više nema, jer od ovoga stupnja natjecanja, pa sve do kraja, igrat će se “nokaut” sustavom. Finale će se igrati početkom kolovoza kao velikonogometno na stadionu Pecara. Tko će dobiti čast zaigrati u finalu, neizvjesno je, ali je izvjesno kako to neće biti prošlogodišnji pobjednik, Lijeva obala, koja je ove godine razočarala i ispala već nakon skupnoga dijela natjecanja.

Visoka pobjeda

Recimo da su u četvrtak odigrana tri susreta. Momčad Dobrič Provo Grabova Draga “lovila” je prolaz u osminu finala u susretu protiv Kočerina. Kočerinu bodovi “nisu trebali” jer je svakako prvi u skupini, ali to njegovim nogometašima nije “ubilo motivaciju”. Slavili su s visokih 11:1.

Privalju je protiv Knešpolja trebala pobjeda za hvatanje prvoga mjesta u skupini (što bi značilo lakšeg protivnika u osmini finala), ali Knešpolje je bilo bolje i slavilo 2:0. Ljubotići su u susretu bez rezultatskog značaja svladali Mokro s uvjerljivih 5:1.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije