Dobiti će 275 tisuća KM

Slišković blokirao pa odblokirao račun Hajduka

09.03.2010., Split - Nogometna legenda Blaz Sliskovic sa smjeskom na licu po izlasku iz zgrade Opcinskog suda u Splitu gdje se spori s Hajdukom u vezi potrazivanja iznosa od 270 000  eura. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
12.09.2014.
u 10:23

Popularni "Baka" se ranije želio nagoditi s klubom, ali bijeli to nisu htjeli

Davno je bio rujan 2004. godine. U Kleku, u kući obitelji Štimac, tadašnje rukovodstvo Hajduka (Branko Grgić, Igor Štimac, Ante Žaja) nagovaralo je Blaža Sliškovića, tada izbornika Bosne i Hercegovine, da se prihvati Hajdukove klupe. Da, to je ona godina kada se dogodio Shelbourne, tada se počelo klicati “uprava odlazi”.

Početak krize 2004.

Mnogi će reći da je tada počela Hajdukova kriza. Deset godina poslije, Slišković je Hajduk prvi put vodio protiv Zadra 28. kolovoza 2004. godine, opet su isti akteri na sceni. Još se vuku repovi iz tih dana kada je Slišković bio trener, ostalo je njegovo potraživanje od 600 tisuća KM (u taj iznos uključeni su kamate i troškovi postupka). Te je godine Hajduk postao prvak, Slišković je smijenjen osam kola prije kraja, a na klupi je sjedio Štimac. Sada je Slišković, nakon više od šest godina sudovanja, sjeo na Hajdukov račun, blokirao ga za iznos od 275 tisuća KM. U jednom trenutku Slišković se bio spreman nagoditi s Hajdukom, bio bi zadovoljan da mu je isplaćeno nekih 200 tisuća KM, ali ništa.

Ipak o ostatku duga postignut je dogovor između vodstva Hajduka i Sliškovićeve odvjetnice Doris Košta pa je račun kluba jučer poslijepodne odblokiran.

- Sve smo se dogovorili, razgovori su bili iznimno korektni - rekao je predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić.

Ključne riječi

Komentara 1

CO
cope
18:06 12.09.2014.

Baka je olicenje ne samo bivseg odlicnog fudbalera vec i olicenje ljudskosti.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije