Zrinjski

Slišković: Utrka će biti neizvjesna, ali se ne trebamo opterećivati obranom naslova

01.04.2019.
u 07:10

Zrinjski je Sarajevu napravio problem pobjedom na Koševu (0:1). Koliko će taj problem biti velik ili mali, zapravo će pokazati nastavak prvenstva. Prednost Sarajeva na ljestvici iznosi 6 bodova i ta momčad još je uvijek favorit u utrci za naslov, ali nakon pobjede samopouzdanje plemića može sve više rasti, a pritisak na Sarajevo može biti veći.

Pobjeda koja ostavlja nadu

- Vrijedna pobjeda. Sarajevo igra najkvalitetniji nogomet u ovom trenutku, tako da iz tog razloga ova pobjeda dobiva na značaju, tim više što pokazuje kako i mi imamo određenu kvalitetu i teško nas je pobijediti. Bili smo disciplinirani, posebno u obrani, nisu nam dopustili da budemo opasni u tranziciji, zabili smo pogodak, održali rezultat.

Ne mogu reći da je pobjeda zaslužena, ali su trud i želja mojih igrača nagrađeni. Ima još dosta do kraja, nije isto da smo ostali na 9 ili 12 bodova, ovih 6 bodova nam ostavlja određenu nadu da možemo kvalitetnim igrama nastaviti ono što smo počeli - kazao je trener Zrinjskog Blaž Slišković.

Jedini pogodak na susretu zabio je Staniša Mandić. Bio je blizu pogotka Mandić i na prethodnoj utakmici protiv Sarajeva u Kupu, ali tada nije baš imao sreće u realizaciji. Ipak, na ovoj utakmici odlučio je pobjednika tako što je dobro pokupio jedan “otpadak”, a ovaj pogodak može znatno utjecati na njegovu momčad u nastavku sezone. Zrinjskom su do ove utakmice nekako nedostajali samopouzdanje i goropadnost u napadu, što ih je krasilo u prethodnim sezonama. Možda nova pobjeda zapravo najviše popravi psihološko stanje u momčadi. U tom tonu glasio je i jedan od Bakinih komentara.

- Utrka za naslov bit će neizvjesna, ali se ne trebamo opterećivati obranom titule, važnije mi je što smo u solidnoj razlici u odnosu na pozicije u Europi.

Ako se ukaže prilika da napadnemo to prvo mjesto, ako nam Sarajevo to svojim kiksevima dopusti, onda ćemo je nastojati iskoristiti.

Ova utakmica će nam prvenstveno dobro doći zbog morala u momčadi. To nam je najvažnije, hoćemo li biti prvi i stići Sarajevo, teško je o tome razgovarati - komentirao je Slišković.

Sarajevo je još uvijek u velikoj prednosti u odnosu na plemiće. Toj momčadi slijedi gradski derbi sa Željezničarom na Grbavici, što je uvijek neugodna utakmica za bordo momčad, bez obzira na stanje na ljestvici. Zrinjski ugošćuje Krupu.

- Kod nas nema euforije pa ni kolega Musemić nije bio euforičan, ali sigurno ova utakmica ima trostruki značaj kada dobijete prvoplasiranu momčad. Čvrsto smo na zemlji, znamo što možemo, pokazali smo da možemo odigrati kvalitetno - dodao je Baka, a upitan vjeruje li kako Zrinjski može stići razliku, odgovorio je:

- Ne bismo dobili večeras da ne vjerujemo...•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?