Fair Play

Sloboda najkorektnija momčad Premijer lige, Zrinjski na 2. mjestu

16.12.2015.
u 07:30

Tuzlaci su u 18 kola zaradili 33 žuta i 2 crvena kartona, što je uvjerljivo manje od ostalih. Najgori je Travnik sa 60 žutih i 7 crvenih kartona

Nogometaši tuzlanske Slobode jesenski dio prvenstva u Premijer ligi BiH završili su na prvom mjestu čak dvije ljestvice, prvenstvenoj i Fair Play ljestvici. Osim što su po broju bodova (40) lider Premijer lige BiH, momčad s Tušnja nosi i epitet najkorektnije među premijerligašima.

Naime, Tuzlaci su tijekom 18 kola zaradili 33 žuta kartona i dva crvena, što je manje od svih premijerligaša. Primjera radi, igrači Travnika, koji ima najviše negativnih bodova, dobili su do sada 60 žutih i 7 crvenih kartona. U ligi bivše Jugoslavije nogometaši Slobode bili su poznati po mnoštvu osvojenih trofeja za Fair Play. Iako nikada nisu bili prvaci bivše države, nosili su naslov prvaka nogometne korektnosti. I u ovom prvenstvu momčad s Tušnja nastavila je s takvom praksom. Trenutačno imaju najmanje negativnih bodova zbog žutih i crvenih kartona. Jedina dva crvena kartona u dosadašnjem tijeku prvenstva dobili su nogometaši Samir Efendić (Borac) i Elvis Sarić (Olimpic).

Na drugom mjestu spomenute ljestvice, baš kao i na drugom mjestu premijerligaške ljestvice, nalazi se momčad Zrinjskog koja je za 18 kola prikupila 36 žutih i jedan crveni karton. Korektnost Mostaraca je hvale vrijedna obzirom da ih odlikuje čvrsta igra u obrani. U 18 kola primili su svega 7 pogodaka, ali obranu igraju pametno, ne pregrubo i nekorektno.

Ljestvica Fair Playja nakon 18 kola: Sloboda 33 žuta/2 crvena kartona, Zrinjski 36/1, Vitez 40/3, Široki Brijeg i Sarajevo 44/1, Mladost 40/4, Radnik 44/3, Željezničar 40/5, Slavija 48/2, Borac 47/3, Velež 47/4, Čelik 52/1, Olimpic 51/2, Drina 46/6, Rudar 54/2, Travnik 60/7.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije