Nakon stanke nastavlja se prvenstvo

Sloboda protiv prvaka očekuje tešku utakmicu

08.12.2018.
u 10:09

Nakon stanke, susretima 8. kola nastavlja se prvenstvo košarkaša BiH. Derbi kola igrat će se u nedjelju u Tuzli gdje će Sloboda ugostiti aktualnog prvaka Zrinjskog. Unatoč prednosti domaćeg parketa i trenutačno bolje pozicije na ljestvici, Mostarci važe za blagog favorita. Dižu se u formi i iz kola u kolo igraju sve bolje. U Tuzlu stižu nakon dobre igre i pobjede nad Splitom u 10. kolu 2. ABA lige. Trener Slobode Josip Pandža očekuje da će njegova momčad biti u kompletnom sastavu, s oporavljenim Jovanovićem, i uz veliku pomoć s tribina pobijediti, nakon Sparsa, još jednog sudionika 2. ABA regionalne lige. Drugi derbi kola igrat će se u Širokom Brijegu gdje će sastav Danijela Jusupa večeras ugostiti Mladost iz Mrkonjić Grada. Za njegove igrače neće to biti lagana zadaća. - Mladost je neugodan protivnik. Sama činjenica da su pobijedili aktualnoga prvaka Zrinjskog već u prvom kolu to pokazuje i sigurno zaslužuju respekt. Kao i svaku utakmicu, pokušat ćemo podići našu igru na još veću razinu i nadam se da će nam to donijeti još jednu pobjedu. Imali smo reprezentativnu stanku koju smo dobro iskoristili, malo smo se i odmorili tako da spremni čekamo nastavak prvenstva gdje nas čeka izuzetno zanimljiv raspored. Što se tiče naših dosadašnjih pobjeda, smatram da je glavni razlog to što dobro treniramo jer je svaki trening izuzetno natjecateljski. Idemo dalje, utakmicu po utakmicu, trebamo nastaviti dobro trenirati pa vjerujem da ćemo i dalje napredovati i individualno i kolektivno - kazao nam je ponajbolji košarkaš Širokog branič Goran Filipović.

Student je domaćin novom prvoligašu Gradini koja se sa samo jednom pobjedom nalazi na posljednjem mjestu ligaške ljestvice. Bit će to prigoda Mostarcima i njihovu novom treneru Samiru Leriću upisati treću prvenstvenu pobjedu. Posljednja Bosna domaćin je Kaknju, dok Sparsi u nedjelju gostuju kod Bratunca.

Parovi 8. kola, 8. prosinca: Široki – Mladost 18, Student – Gradina 19.30, Bosna Royal – Kakanj 18, Sloboda – Zrinjski 19.30 (9. prosinca), Bratunac – Spars 18 (9. prosinca).•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije