Iznenađenje

Sloboda “protutnjala” Sarajevom

17.03.2016.
u 07:00

Navijači Sarajeva osjećaju veliku gorčinu dan nakon bolnog poraza i ispadanja od Slobode s 0:3 u uzvratu četvrtfinala nogometnog Kupa BiH.

Teška borba za Europu

Poslije pet susreta u proljetnoj polusezoni za bordo momčad je osvajanje trofeja nemoguća misija, jer u prvenstvu slijedi teška borba za plasman na europsku scenu.

Koševski sastav već sada zaostaje osam bodova za Slobodom, a dosadašnje igre ne pružaju mu nadu da će se vratiti na pobjednički pravac ako Miodrag Ješić ostane na mjestu šefa stručnog stožera. Navijači koševskog premijerligaša su jasno poručili skandiranjem nogometašima “dobit će te batine” što misle o nemoći na terenu.

Nezadovoljstvo je kulminiralo kada su tifozi s istočne tribine bakljama gađali srbijanskog trenera Ješića, koji je samo dan ranije vodio polemiku s novinarima oko toga, kako mu se ne treba suditi na osnovi nekoliko utakmica. Rekao je i to da je meč u Prijedoru podredio utakmici sa Slobodom, protiv koje je doživio debakl.

Sam sebi je skočio u usta, a vjerojatno i potpisao otkaz, usprkos činjenici da je direktor Dino Selimović, čiji se odlazak također tražio s tribina Koševa, novinarima pokazao kako stručni stožer ima pismenu potporu Vincenta Tana.

Uz sve to, Ješić je novinare upitao je li njegovo Sarajevo lošije od Sarajeva koje nije uspjelo savladati Čelik?

Odgovor je dobio u utorak navečer, jer je Ješićevo Sarajevo izgubilo od ekipe, koju je Sarajevo prvak pobijedio 3:1, a uz sve to, bordo tim je na kraju prošle sezone imao svega dva poraza, a Ješić gotovo da ima više loših rezultata nego pozitivnih.

Navijači Sarajeva nesretni

Uz sve to, ušao je u sukob s novinarima, optužujući ih da pišu previše kritički, što je pak i razumljivo, s obzirom na to da je u proljetnom dijelu ubilježio tek jednu pobjedu i to u sudskom vremenu protiv Čelika, dok je remizirao sa Zrinjskim i Rudarom, te doživio dva poraza od Slobode.

Ovaj posljednji je posebno bio bolan, jer je ostvaren pred domaćom publikom, koja je vjerovala u prolaz u polufinale, ali umjesto toga je dobila beskrvnu ekipu, u kojoj neki od prvotimaca definitivno nemaju mjesta u početnoj postavi.

Šta misle o igri i taktici, navijači su pokazali tijekom susreta, a posebno nakon vodstva Slobode.

Skandiranja, psovke i bacanje baklji prema Ješiću, koji je zatražio noć za razmišljanje o ostavci, odnosno pljesci za Tuzlake i Husrefa Musemića, koji je ne tako davno otjeran s Koševa, iako je bio u vrhu, dovoljno pokazuju situaciju u bordo sastavu, koji se odrekao kvalitete, nauštrb neafirmiranih igrača, koji su bili isključivo Ješićev izbor.

On više nije izbor navijača, a jedini strah sviju jest da već nije prekasno za poboljšanje, jer je šteta već učinjena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije