košarka

Slovenci i Makedonci bez ABA lige

03.09.2016.
u 08:00

Zbog poznatih sukoba na relaciji FIBA – Euroliga, krovna europska košarkaška organizacija FIBA uskratila je pravo sudjelovanja svojim članicama u Eurokupu koji organizira ULEB dajući tim klubovima i košarkaškim savezima mogućnost nastupa u Champions ligi koju ona uskoro organizira. Pojedini savezi su takvu odluku FIBA-e ispoštovali i svojim klubovima preporučili sudjelovanje u FIBA-inu natjecanju. Neki klubovi nisu ispoštovali odluke matičnih saveza pa su uslijedile i reakcije.

Košarkaški savez Slovenije uskratio je pravo sudjelovanja Union Olimpiji i Krki u regionalnoj ABA ligi, a sličnu odluku donio je i Košarkaški savez Makedonije obvezavši na poštovanje propisa FIBA-e MZT i Karpoš Sokoliju. Očekuje se i slična reakcija iz ostalih regionalnih saveza, a vremena do početka regionalne ABA lige ostalo je vrlo malo. Njezin start najavljen je početkom listopada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije