Godila i ledena kupku

Slovencima na 38 stupnjeva mogla je goditi i ledena kupka

Vecernji.ba
13.07.2017.
u 08:00

  Po dolasku na stadion slovenski su nogometaši puhali sebi u njedra s grčem na licu. Da kojim slučajem Slovenci i ne govore jezik sličan našemu, jezik koji recimo mi i ne bi najbolje razumjeli, ne bi nam bio potreban prevoditelj za ovu specifičnu situaciju, piše Večernji list BiH. S usana njihovih nogometaša iščitavali bi uglavnom riječ “vruće”. Mostar je, šale se neki, u svom stilu bio na službenih 38 stupnjeva, dok je osjet temperature i sparine bio kud i kamo veći nego je zapravo pokazivao termometar. Trener Maribora Darko Milanič požalio se na veliku vrućinu još na samom slijetanju u mostarsku zračnu luku.

- Put je prošao odlično i bez incidenata, ali nas je na slijetanju dočekao pravi pakao. U Mostaru je jako vruće, a temperatura je čak +36 stupnjeva. Bez obzira na to, svi u našoj momčadi su u dobrom raspoloženju, kazao je Milanič, koji je jučer ujutro svoju momčad još jednom poveo na stadion pod Bijelim brijegom. Cilj laganog jutarnjeg treninga valjda je za trenera Milaniča bio na što bolji način pripremiti i aklimatizirati svoju momčad za jučerašnju utakmicu.

U mnogim današnjim sportovima poznata je metoda ledene kupke i većina sportaša se grozi i na samu pomisao kako moraju ponekad proći taj postupak. Koliko god ledena kupka nosila dobrobiti za tijelo sportaša kada su u pitanju prevencije ozljeda ili oporavak od umora to nije nimalo ugodan tretman. Pa, najopakiji MMA borac na ovom prostoru Mirko Cro Cop Filipović je prilikom ulaska u ovakvu kupku plakao. Taj video klip lako je pronaći na internetu. Na kraju treninga nogometaši Maribora su uskočili u bačve pune vode i leda. Obično ulazak u takvu vodu potiče na psovke, ali dojma smo bili kako im je na ovoj vrućini kupka s ledom godila.

Odmarali u karanteni

Nogometaši Zrinjskog su se prije utakmice odmarali u karanteni u Međugorju. Tamo su plemići u miru dočekali utakmicu. U njihovoj tradicionalnoj međugorskoj bazi ih nismo smjeli fotografirati, naši fotoreporteri su zamoljeni da to ne čine, kako ne bi narušili mir momčadi pred utakmicu. Po dolasku na stadion nogometaši obje momčadi izgledali su koncentrirani i spremni za utakmicu. Ozbiljna lica bez puno riječi, tek uz poneki usputni pozdrav, koji pogled prema mostarskom vrelom suncu i ulazak u svlačionicu. Što god je pokazao termometar njima je bilo odigrati utakmicu. Publika je mogla uživati u utakmici bez obzira na to što uvjeti nisu bili za nogomet. Zanimljiv bi podatak bio i taj koliko su navijači popili pića u tih 90 minuta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije