boks

SLUŽBENO Poznat je datum meča karijere Filipa Hrgovića

filip hrgović
Jurica Galoic/PIXSELL
26.07.2022.
u 21:25

'Hrga' i Zhang će se sučeliti u Saudijskoj Arabiji 20. kolovoza, biti će to velika prilika za hrvatskog boksača jer bi pobjedom postao obavezni izazivač za budućeg prvaka teške kategorije.

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović konačno je dogovorio meč karijere, protivnik je već od ranije poznat, riječ je o kineskom borcu Zhileiju Zhangu. 'Hrga' i Zhang će se sučeliti u Saudijskoj Arabiji 20. kolovoza, biti će to velika prilika za hrvatskog boksača jer bi pobjedom postao obavezni izazivač za budućeg prvaka teške kategorije.  

Hrgović je imao popriličnih problema u potrazi za prvim suparnikom, svi su redom odbijali njegov poziv, ali Kinez je jedini prihvatio izazov.  Njih dvojice se bore kao uvod u spektakularni meč Anthonyja Joshue (32 borbe, omjer 24-2) i  Ukrajinca Oleksandra Usika (35, 19-0). Ukoliko svlada Zhanga, borio bi se upravo protiv jednog od spomenutih boksača. 

Fenomenalnu priredbu ćemo gledati u Jeddahu u Saudijskoj Arabiji. Već se neko vrijeme pričalo o tome, a sada je stigla i službena potvrda.  Filip se protiv Zhileija originalno trebao boriti u petom mjesecu ove godine, ali je meč odgodio zbog smrti oca Pere. Sasvim razumljivo, bio je strašno pogođen očevom smrću i trebao je vremena da razbistri glavu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?