Odbojka

Smeč nanio prvi poraz Goraždu

16.03.2016.
u 11:00

Djevojke s Pecare uvjerljivo su izgubile prvi set (9:25), onda se “razgoropadile” i dobile tri sljedeća (25:21, 25:19, 25:18)

Odbojkašice HŽOK Smeč postaju klub sa statusom “straha i trepeta” za protivnice. U dvorani na Pecari u 13. kolu Super lige odbojkašica - skupina Jug, ugostile su vodeću ekipu s ljestvice, “nepobjedive” odbojkašice Goražda, kojima je najveći neuspjeh do sada bio gubitak jednoga seta, ali ovaj put namjerile su se na čvrste i raspoložene Širokobriježanke i doživjele poraz. Domaćim curama trebalo je vremena “doći sebi” i zaboraviti tremu, pa su prvi set izgubile lako i uvjerljivo - 9:25. Nitko nije očekivao senzaciju u nastavku utakmice. Širokobriježanke su dobile drugi set 25:21, shvatile da ekipa s druge strane mreže nije tako strašni bauk da se nakon 12 (dvanaest) uzastopnih pobjeda (samo pet izgubljenih setova) ne može pobijediti. Još jače su zapele i još uvjerljivije dobile treći set (25:19)... U četvrtom jednostavno su letjele po parketu i dobile ga s 25:18, što je značilo i konačnu 3:1 pobjedu. Rad, odricanje, naporni treninzi i jaka volja počeli su donositi rezultate.

Polako dolaze nagrade u vidu pozitivnih rezultata, pa je očekivati da mlada ekipa u sljedećem prvenstvu jurne na prvo mjesto i izbori Premijer ligu BiH. Cure to sigurno mogu. Velike zasluge za uzlet sigurno pripadaju treneru Ivici Bošnjaku koji je u igru unio niz novina, te raznovrsnost uigranih akcija i sigurnost. U sljedećem 14. kolu Širokobriježanke putuju u goste Troglava u Livno. I, s puno razloga očekuju novu pobjedu.

Nije u pitanju samo mladalačka drskost i samouvjerenost, u pitanju je realnost.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije