Španjolski mediji: Hrvatska je teško ranila Španjolsku, Hrvatska je upucala Hispanose...

Ivan Martinović
13.01.2024.
u 09:45

Hrvatska je senzacionalno deklasirala Španjolsku 39:29 na početku Europskog prvenstva. Nitko nije davao šanse novoj hrvatskoj reprezentaciji protiv aktualnih europskih viceprvaka, a ona je iznenadila rukometni svijet tako što je favoritima nanijela najteži poraz na EP-ima. Španjolska je rukometna velesila i ovakav poraz od Hrvatske izazvao je zgražanje tamošnjih medija, prenosi Index.hr.

"Ništa nismo mogli Hrvatima"

"Hrvatska je teško ranila Španjolsku", piše Marca i dodaje: "Težak poraz od Hrvatske u prvoj utakmici ne ostavlja gotovo nikakav manevarski prostor za ostatak vrlo dugog prvenstva, s mnogo krivina i ozbiljnih zapreka. Nesretno otvaranje oba poluvremena (1:5 i 1:6) te ozbiljni problemi u obrani i na golu omogućili su Hrvatskoj učinkovitost u napadu od 93 posto, kojoj je nemoguće parirati. Loša obrana i golmani ostavili su našu reprezentaciju bez mogućnosti odgovora Hrvatima", zaključuje najčitaniji španjolski sportski medij. 

"Hrvati upucali Hispanose"

As pod naslovom "Hrvatska je upucala Hispanose" piše: "Balkanci su nanijeli najteži poraz Španjolskoj na EP-ima i dopustili joj samo jednu obranu. Morali smo protrljati oči jer Španjolci nisu izgledali kako smo navikli. Hrvatska ih je potukla do nogu i revanširala im se za poraz u finalu prije četiri godine.

Opet smo, drugi put u 21. stoljeću, izgubili s 10 golova razlike, i oba puta od Hrvata, zadnji put na SP-u 2009. (32:22). Znalo se da je ovo ključna utakmica, da Hrvatska izlazi iz tunela. Ali kad je došlo vrijeme za igru, pokazalo se da Balkanci idu 1000 na sat protiv Španjolske koja nakon pet minuta nije znala gdje je."

"Hrvatima je sve prolazilo kroz španjolsko cjedilo"

Katalonski El Mundo Deportivo piše: "Gore od ovog sigurno ne može. Brodolom Španjolske na skliskom terenu, Europsko prvenstvo je zakomplicirano već na startu. Bila je to najstrašnija obrambena utakmica Španjolske posljednjih godina. Španjolska je bila kao cjedilo kroz koje sve curi. Hrvatima je sve polazilo za rukom, a Španjolcima baš ništa. Ovako težak poraz od 10 golova razlike tjera na hitan i golem moralni popravak. Intenzitet hrvatske obrane bio je u kontrastu s problemima koje je imala španjolska obrana.

Još uvijek tražimo pouzdano rješenje koje su tolike godine jamčili Viran Morros i Gedeon Guardiola. Dvije činjenice objašnjavaju stravičan udarac koji je Španjolskoj zadala Hrvatska: španjolski vratari su u cijeloj utakmici imali samo jednu obranu, a hrvatski igrači su zabili 39 golova iz 42 udarca. To je brutalnih 93 posto učinkovitosti."

"Totalna katastrofa, Balkanci su se poigrali sa Španjolskom"

Sport iz Barcelone je također u nevjerici: "Totalna katastrofa, španjolska obrana 6-0 bila je kao igračka u rukama balkanske momčadi. Razočaranje i škrgut zubima, tako se može sažeti prva utakmica Španjolske na ovom Euru."

U drugom kolu skupine, u nedjelju od 20:30, Hrvatska igra protiv Austrije. Prvi krug završava protiv Rumunjske u utorak od 18 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije