EUROPSKO RUKOMETNO PRVENSTVO

Sporna odluka gurnula Francuze prema bronci!

28.01.2018.
u 20:05

Francuze je do pobjede vodio Karabatić s devet golova, Mahe, Abalo i Sorhaindo dodali su pet.

Francuska je osvojila broncu na Europskom rukometnom prvenstvu u Hrvatskoj pobjedom 32:29 protiv Danske, no puno će se pričati o odluci sudaca iz 54. minute koja je itekako usmjerila tijek završnice.

Početak utakmice donio je izjednačenu utakmicu, gdje su Francuzi u 3. minuti imali plus dva, no već u devet ista je prednost bila na strani Danaca.  Danci su prednost čuvali do 16. minute kada je četiri minute isključenja dobio Lauge Schmidt što su trikolori iskoristili i serijom 3-0 preuzeli vodstvo. U 27. minuti Francuzi su prvi put imali i plus tri, što je bila prednost i na poluvremenu, no treba istaknuti da su Danci gol za 17-14 zabili u posljednjoj sekundi. Karabatić i društvo u nastavku su držali vodstvo, Danci su opasno zaprijetili sredinom drugog poluvremena, kada su imali priliku doći na samo minus jedan, no Laugeu je u kontri loptu ukrao Guigou, što je odmah kažnjeno na drugoj strani preko Abaloa. Kada su Francuzi u 51. minuti otišli na plus pet činilo se da je gotovo, no Danci su zabili tri gola u nizu i stigli na samo minus dva. Mogla je Danska na samo minus jedan, no suci su pokazali da je Lauge napravio korake, što je izazvalo negodovanje publike jer o koracima nije bilo ni riječi. Poklon sudaca Francuzi su iskoristili i na krilima Karabatića vratili plus tri. Golom Abaloa u 57. minuti otišli su i na plus četiri i riješili pitanje pobjednika. U samoj završnici istaknuli su i vratari, a na kraju su Francuzi uzeli broncu pobjedom 32-29. Francuze je do pobjede vodio Karabatić s devet golova, Mahe, Abalo i Sorhaindo dodali su pet. Dumoulin je imao osam obrana. Kod Danaca najbolji je bio Lindberg s 14 golova. Nije im pomoglo ni 11 obrana Greena.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?