Prepoznat rad

Sport talent iz Mostara i splitski Hajduk dogovorili suradnju

02.02.2016.
u 07:00

Mostarska Sport talent škola postala je najveći rasadnik sportski nadarene djece s područja Mostara, a njihov rad prepoznaju brojni kolektivi, što se potvrdilo u više primjera, piše Večernji list BiH. Njihovi polaznici su nakon završene ‘škole’ postali prvaci države, a nedavni ‘transfer’ mladog šesnaestogodišnjaka Marka Martinovića doveo je do suradnje s Hajdukom.

Voditelj mladog pogona Hajduka Srđan Andrić i ravnatelj Sport talent škole Mostar Mario Glibić postigli su dogovor o suradnji. Hajduk će motriti na nadarenu djecu iz Sport talent škole i omogućavati im da prolaze Hajdukove kampove.

Sedam golova za pobjedu

Mario ga se sjeća još dok je bio pionir, a napose u sjećanju je ostala jedna završnica kada je Marko zabio svih sedam golova za pobjedu Sport talenta, a svi su izgledali kao slalom među protivničkom djecom.

-On nam je pomogao ostvariti suradnju s Hajdukom, klubom u kojemu ozbiljno računaju na njega, rekao je Glibić za “Večernjak”. Ova sportska škola koju je pokrenuo zajedno sa skupinom entuzijasta ove godine obilježava deset godina postojanja, zbog čega u travnju organiziraju turnir. Već je dolazak potvrdila U-9 ekipa Hajduka te još nekoliko velikih klubova iz BiH.

- Deset godina je zaista jedno veliko razdoblje za koje moram priznati da je jako brzo prošlo, ali unatoč svemu i danas smo tu. Od 2006. krenuli smo s programom. To je sada na puno većoj razini nego kada smo počeli. Učetverostručen je broj djece u školi, a samim time je potvrđena kvaliteta rada. Zato možemo i mi sami reći da je postao brend u gradu, da roditelji prvo djecu usmjeravaju u naše škole, a nakon toga mi, uz stručni kadar koji imamo, usmjeravamo ih dalje u sportove, rekao je Glibić. Najveći uspjeh ova škola je upravo ostvarila u otkrivanju pravoga talenta.

Zvijezda vodilja

- Prepoznali smo više desetaka nadarene djece koja su kasnije u sportu ostvarila vrhunske rezultate. Imamo državne prvake u raznim plivačkim klubovima. Imamo nekoliko košarkaša u Košarkaškom klubu Zrinjski, u rukometnom klubu, a radi se o djeci koja su prve korake napravila u našoj školi. U svakome gradu bi ovo trebala biti zvijezda vodilja od malih nogu, a onda ne treba sumnjati da ćemo imati vrhunske sportaše, dodaje Mario Glibić. On tvrdi da s više gradskih sportskih kolektiva ima dobru suradnju, ali i napominje da očekuje da bude na višoj razini nego što je bila do sada. Još uvijek su podstanari, a cilj im je izgraditi dvoranu.

- Puno bi nam značilo da imamo stalnu dvoranu u kojoj bismo mogli izvoditi treninge, organizirati natjecanja.

Za nas je važno imati polivalentnu dvoranu za ovih osam sportova čije osnove prenosimo na djecu. Postoje određeni razgovori, ali nepostojanje Gradskog vijeća, koje ne funkcionira u gradu, otežavajuća nam je okolnost pa je projekt stopiran, kazao je Glibić za “Večernji list” BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije