IVANIŠEVIĆ ŠTIĆENIK

Sramota je što su Englezi radili Novaku Đokoviću! I zvijezde stale u obranu Srbina

Pixsell/Reuters
15.11.2019.
u 12:30

- Mislim da je pljeskati dvostrukoj pogreški izraz nepoštovanja. To je previše. U redu jer što navijači podržavaju jednog igrača pored drugoga i to je njihov izbor. No, razina poštovanja mora postojati - rekao je Greg Rusedski

Švicarac Roger Federer plasirao se sinoć u polufinale ATP finala u Londonu svladavši u odlučujućem susretu Borg skupine Novaka Đokovića sa 6-4, 6-3. 

Bio je ovo 49. meč Đokovića i Federera, te 23. pobjeda Švicarca i prva nad Srbinom nakon četiri godine. Federer je ovom pobjedom donio i Rafaelu Nadalu prvo mjesto na ATP listi na kraju godine.

A nakon meča opet se govorilo o engleskoj publici koja se nije baš ponašala sportski. Naime, jasno je da su gledatelji bili za Švicarca, ali je pljeskala i skandirala Đokovićevim pogreškama. To je nešto što se u tenisu ne radi.

A o toj temi oglasile su se i teniske zvijezde.

- Mislim da je pljeskati dvostrukoj pogreški izraz nepoštovanja. To je previše. U redu jer što navijači podržavaju jednog igrača pored drugoga i to je njihov izbor. No, razina poštovanja mora postojati - rekao je Greg Rusedski i dodao:

- Kad je Đoković napravio dvostruku servis pogrešku neki navijači su tome pljeskali, a onda je opet napravio dvostruku pogrešku. Nakon toga poena je bio u zaostatku i više se nije vratio. Nekad mu je stvarno teško.

A Annabel Croft, nekadašnja najbolja britanska tenisačica je poručila:

- Žao mi je Novaka. Što još treba napraviti da zasluži poštovanje publike? Igrao je sjajan tenis, a onda dobije mlaki pljeska. Neke od njegovih pogreški su proslavljene uz povike i pljeske. Nije se mogla zapaliti ona vatra z njemu, nije lako kada imate 20.000 ljudi protiv sebe. Bilo mi je ga je žao.

Oglasila se i bivša tenisačica Daniela Hantuchova koja je igrala finale Australian Opena i Roland Garrosa.

- Stvarno mi je ga žao jer je toliko doprinio ovom sportu. Na odlasku nije ni mahnuo publici i to mi je razumljivo. Nije ugodno kada netko plješće vašim dvostrukim pogreškama i mogu razumjeti frustraciju - rekla je Slovakinja i dodala:

- Sve što on napravi se omalovažava. Roger je Roger, ali je i Novak Novak pa bi malo ujednačenija publika bila idealna.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije