huliganski ispadi

Stigla kazna: Hajduk će igrati pred praznim Poljudom i platiti 80.000 kuna!

Hajduk
Miranda Cikotić/Pixsel
15.03.2017.
u 13:43

Hajduk će utakmice bez gledatelja odraditi protiv Slaven Belupa i Cibalije

Disciplinski sudac Prve HNL Saša Pavličić Bekić odrezao je kazne za prošlo ligaško kolo. S velikim se zanimanjem, nažalost, iščekivala odluka o jadranskom derbiju, vrlo dobroj utakmici Hajduka i Rijeke, koju su zasjenili huliganski ispadi. Zbog kojih će Hajduk dvije domaće utakmice igrati pred praznim tribinama i platiti 80.000 kuna. Bit će to utakmice protiv Slavena Belupa i Cibalije, piše Goal.

Iako je na raspolaganju imao i žešće kazne, Pavličić Bekić odlučio je ne dodatno podgrijavati tenzije u ionako uzavrelom hrvatskom nogometu, ali i uzimajući u obzir da incident nije prouzročio teže posljedice.

Hajduk će utakmice bez gledatelja odraditi protiv Slaven Belupa i Cibalije. Sveukupna kazna je dvije utakmice za propust u organizaciji i jedna za rasizam, što je pretvoreno u jedinstvenu kaznu od dvije utakmice, a novčana kazna je 60.000 kuna za rasizam i 30.000 za napad na Miškovića, što je pretvoreno u jedinstvenu kaznu od 80.000 kuna.    

Najveći je prekršaj kluba organizacijski propust zbog kojeg je u sudačkoj nadoknadi na teren ušao 22-godišnji huligan, vatrogascima uzeo metalni štap za hvatanje užarenih baklji, te njime mahao i prijetio sucu. Njega policija tereti za četiri prekršaja: ulazak u prostor koji nije bio predviđen za gledatelje, maskiranje, uzimanje opasnog predmeta, te remećenje javnog reda i mira. Ne tereti ga za pokušaj napada ili bilo koje drugo teže djelo, zbog kojeg bi Hajduk na kraju prošao puno gore od sankcija koje su mu izrečene.

Također, iako je policija pronašla i zaplijenila čak 130 pirotehničkih naprava prije susreta, svejedno ih je još stotinjak unešeno i zapaljeno.

Hajduk se pred HNS-om branio činjenicom da je bilo angažirano 350 redara i 200 policajaca (na više od 15.000 gledatelja), da je uskakanje huligana u teren zaštitarski propust, a njegova višeminutna šetnja terenom policijski propust.

Zbog rasističkog hukanja prema igraču Hajduka Hamzi Barryju od strane Armade, Rijeka će platiti 15.000 kuna kazne. Prema Uefinim i Fifinim kriterijima, koji za takve prekršaje i zatvaraju tribine, i to je blaga kazna...

Dinamo je kažnjen s 11.000 kuna zbog pirotehnike na utakmici protiv Splita.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije