USKORO U EUROPI

Stiže novi Pele - dječak koji je bolji od Neymara!

23.03.2018.
u 10:45

- Barcelona je Viníciusu ponudila više novca od Reala, ali smo se na kraju odlučili za klub iz Madrida jer su dugoročni planovi bili prihvatljiviji

Viníciusu Júnioru bilo je 16 godina kada je određen za lidera Reala u idućih desetljeće i pol. Samo tjedan dana nakon što je odigrao prvih osam minuta u profesionalnom nogometu i postao najmlađi debitant u povijesti brazilskog nogometa, Real je za njega Flamengu platio 45 milijuna eura, a dječak je sudionik sedmog po visini transfera u povijesti najvećeg kluba na svijetu. Nikad ni za jednog maloljetnog nogometaša nije isplaćen toliki novac. Florentino Pérez kockao se s visokim ulozima, za dječaka s aparatićem za ispravljanje zuba dao je veći novac nego što je svojedobno isplatio za transfere Benzeme, Modrića ili Di Maríje koji su na “Santiago Bernabéu” došli sa statusom nogometnih zvijezda, ali nije mogao ignorirati euforične poruke skauta Reala da se takav nogometaš rađa jednom u 20 godina. 

Barca ponudila više

Poučen iskustvom s Neymarom kojeg mu je Barcelona ukrala pred nosom, a i motala se oko novog brazilskog čuda od djeteta, Pérez nije htio riskirati gubitak superstara u nastajanju i još jednom doživjeti “prst u oko” od najvećeg rivala. Barcelona je ovaj put bila tromija nego prije nekoliko godina s Neymarom iako je pred noge mladom nogometašu došla s izdašnijom ponudom..

- Barcelona je Viníciusu ponudila više novca od Reala, ali smo se na kraju odlučili za klub iz Madrida jer su dugoročni planovi bili prihvatljiviji - objasnio je nogometašev menadžer Frederico Pena.

A Júnior se razvija jako dobro, dovoljno dobro da neki u vrhu “kraljevskog kluba” dvoje u opravdanost potencijalnog megatransfera Neymara iz PSG-a u Real! U Madridu, naime, danas razmišljaju o korekciji prvotnog plana da Juniora do ljeta 2019. ostave na posudbi u Flamengu i skloni su tome da ga već u srpnju 2018, odmah nakon njegova 18 rođendana, priključe momčadi.

Skroman, nije kao Neymar

U Brazilu se Vinícius, naime, još uvijek igra nogometa, a koliko dobro to radi vidjelo se na nedavnoj utakmici protiv Boaviste kada je protivničkog stopera toliko slomio driblingom da se nesretnik ozlijedio i šepajući napustio teren. Iako se na travnjaku jako dobro zabavlja i pokazuje “standardan brazilski repertoar trikova” izvan njega je s obje noge čvrsto na zemlji.

 

 

- U Madrid želim doći hladne glave i dovoljno zreo kao osoba - kazao je nedavno Júnior koji već sada djeluje zrelije od problematičnom ponašanju sklonog Neymara koji zabrinjava čelnike Reala. Ako se zbog nečega Perez bude “ohladio” i na kraju odustao od Neymarova transfera, a stotine milijuna eura preusmjerio u druge igrače, bit će to onda upravo zbog straha da ne zatruje odnose u svlačionici. 

Nakon Keirrisona - još jednog mladog Brazilca koji je obećavao puno, a nije ostvario ništa i koji je danas, deset godina nakon megatransfera u Barcelonu potonuo u anonimnost u brazilskom drugoligašu Londrini - mnogi pušu na hladno, no postoje “putokazi” koji nagovještavaju veliku karijeru. Naime, brazilski Globo Esporte nedavno je analizirao učinak Viníciusa Júniora i danas najvećih brazilskih zvijezda Neymara, Coutinha i Gabriela Jesusa u njegovoj dobi. I zaključio da je bolji nego što su oni bili!  

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije