Stolni tenis

STK Mostar sinonim za uspješnost

BiH; 07.06.15. Mostar;Stonoteniska dvorana  Finalni mec u stolnom tenisu za prvaka BiH Snimio:Stole Lasic
05.02.2016.
u 07:15

Stolnoteniski klub Mostar je dominirao u 2015. godini. Rezultat je jedino što treba Mostarcima kako bi na pravi način pokazali koliko dobro radi njihov klub. U izboru sportaša grada Mostara STK Mostar je drugu godinu za redom proglašen najboljim klubom u seniorskoj i u konkurenciji mladih ekipa, piše Večernji list BiH.

Tek očekuju velike uspjehe

To do sada ni jednom klubu nije pošlo za rukom. Ranje ove godine STK Mostar je dobio priznanje Sportskog saveza BiH za najuspješniji klub u 2015. godini. U posljednje 3 - 4 godine STK Mostar je bez premca najbolji sportski kolektiv u BiH, što pokazuju rezultati ostvareni u svim kategorijama. Seniori su prvaci BiH i osvajači Kupa za 2013., 2014. i 2015. Stolnotenisači Mostara su prvaci BiH za seniore U-21 pojedinačno i u parovima. Mlađi kadeti STK Mostar su državni prvaci, kadeti i juniori kluba su državni prvaci ekipno i pojedinačno.

- Što drugo reći nego da smo uistinu sretni. Ovo nam je još jedna od potvrda za dobar rad. Posebna zahvala ide Vjekoslavu Bevandi, jer on od početka prati klub i pomaže s moralne i bilo koje druge strane. Zahvalni smo i gradonačelniku Mostara Ljubi Bešliću na potpori u izgradnji dvorane te Sportskom savezu Grada Mostara na čelu s predsjednikom Hasanom Šišićem. Ovom prilikom se želim zahvaliti svim ljudima koji potpomažu rad kluba poput Dragana Mikulića, Ivana Sušca, tajnika kluba Vedrana Šimunovića, Gordana Smoljana, Mate Rupčića, Dalibora i Vite Pušića, Zlatana Lovrića, Marka Šarića i, naravno, najveća zahvala roditeljima bez kojih ovaj klub ne bi bio ono što jest - najbolji u BiH, kazao nam je Dragan Palameta, čelnik STK Mostar.

Pored Palamete, oslonci ovog kluba su dr. Miro Miljko te trener Danijel Berezovski. Klub u ovom trenutku ima oko 100 polaznika što je jako puno s obzirom kako je riječ o individualnom sportu. Naime, ni neki momčadski sportovi u gradu na Neretvi nemaju tu masovnost.

Preduvjet uspjeha

- Imamo sve dobne skupine u našoj stolnoteniskoj dvorani na Rudniku, počevši od onih najmlađih, pa do veterana rekreativaca. Naši mladi natjecatelji bilježe dobre uspjehe, a tek se očekuju njihove najbolje izvedbe. To možemo očekivati kroz neke 3 - 4 godine, optimističan je Palameta.

Preduvjet za uspjeh ovog sporta definitivno je bila izgradnja stolnoteniske dvorane u mostarskom naselju Rudnik. Ovaj moderni objekt već je na početku opravdao svoju izgradnju, a kako su godine prolazile, postajao je sve isplativiji. Sada je došlo vrijeme da u dvorani za stolni tenis jednostavno nema slobodnih termina. Zanimanje je preveliko.

- Malo ću se našaliti i reći kako je naš najveći problem to što u ovom trenutku nemamo više termina u našoj dvorani. Sve je popunjeno. U poslijepodnevnim satima nema slobodnih termina i to je potvrda koliko se ova dvorana isplatila, zaključio je čelnik jednog od najuspješnijih klubova u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije