KALKULACIJE

Što Hrvatska mora napraviti protiv Rusije na Poljudu? Na SP je vodi samo jedan ishod

Reuters
11.11.2021.
u 22:54

Hrvatskoj tako na Poljudu igra samo pobjeda jer jedino tako može preskočiti Rusiju na ljestvici. Svaki drugi ishod vodi nas u dodatne kvalifikacije gdje bi nas čekao težak posao.

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju će znati ide li izravno na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. ili će morati u teške dodatne kvalifikacije. Vatreni igraju u nedjelju na Poljudu u 15 sati, a u susretu s Rusijom igra im samo pobjeda.

Rusi su danas sa 6:0 svladali Cipar na što su vatreni odgovorili još uvjerljivijom pobjedom protiv Malte (7:1). Situacija kolo prije kraja u našoj kvalifikacijskoj skupini je sljedeća: Rusija ima 22 boda, a Hrvatska 20 pa će o pobjedniku odlučivati izravan dvoboj.

Hrvatskoj tako na Poljudu igra samo pobjeda jer jedino tako može preskočiti Rusiju na ljestvici. Svaki drugi ishod vodi nas u dodatne kvalifikacije gdje bi nas čekao težak posao. Na Svjetskom prvenstvu će nastupiti 13 europskih vrsta.

Direktan plasman na SP izborit će 10 pobjednika skupina, te još tri koje će svoje mjesto tražiti kroz dodatne kvalifikacije.

U dodatnim kvalifikacijama će sudjelovati deset drugoplasiranih reprezentacija iz kvalifikacija, te dvije najbolje reprezentacije iz Lige nacija, koje nisu u svojoj skupini kvalifikacija zauzele neko od prva dva mjesta.

Tih 12 reprezentacija će biti podijeljeno u tri skupine po četiri ekipe, a samo će pobjednici putovati na SP. Na svakom turniru će se igrati polufinale i finale.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?