VATRENI NA EP-U

Što Hrvatsku čeka u ždrijebu Eura? Ima jedna loša vijest...

Pixsell
17.11.2019.
u 08:45

Na kraju nismo među šest najboljih reprezentacija (toliko je skupina na Euru) i bit ćemo u drugom "šeširu".

Hrvatska nogometna reprezentacija izborila je plasman na Europsko prvenstvo iduće godine, no nažalost neće biti nositelj na turniru. To znači da bi nam ždrijeb odmah na vrata mogao donijeti Španjolsku, Englesku, Italiju...

Naime, status prvih nositelja određuje se isključivo temeljem osvojenih bodova u kvalifikacijama, a tu vatreni loše stoje u usporedbi s drugim reprezentacijama. 

Hrvatska je na kraju skupili 17 bodova, ali se u skupinama u kojima je po šest reprezentacija ne računaju se bodovi osvojeni protiv momčadi na posljednjoj poziciji. Na kraju nismo među šest najboljih reprezentacija (toliko je skupina na Euru) i bit ćemo u drugom "šeširu".

Europsko prvenstvo do sada su još izborile (kronološki): Belgija, Italija, Rusija, Poljska, Ukrajina, Španjolska, Turska, Francuska, Engleska, Češka, Finska, Švedska, Njemačka, Austrija i Nizozemska.

Ždrijeb skupina Europskog prvenstva 2020. godine je 30. studenog u Bukureštu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?