Vodeni sport

Stotinu mladih najavljuje bolje dane za vaterpolo

05.06.2016.
u 10:00

Iako se u našoj regiji nalazi nekoliko vaterpolskih velesila, u Bosni i Hercegovini je ovaj sport još uvijek svojevrsna egzotika.

Uz Neum, koji je jedini bosanskohercegovački grad s dugogodišnjom vaterpolskom tradicijom i rezultatima, u Bosni i Hercegovini još samo u Banjoj Luci i Sarajevu postoje klubovi koji nastoje popularizirati vaterpolo, piše Večernji list BiH.

BiH nema reprezentaciju

Bosna i Hercegovina nema reprezentaciju, ali ovo ljeto se očekuje formiranje prvih vrsta u mlađim kategorijama.

Predsjednik sarajevske Akademije, Petar Mrkonjić, kazao je kako je i ovaj klub utemeljen s primarnim ciljem popularizacije vaterpolo sporta u Bosni i Hercegovini.

- “Akademija” je projekt entuzijasta, ljudi koji su čitav život bili vezani uz vaterpolo i koji su se zbog različitih životnih okolnosti zatekli u Sarajevu u trenutku otvaranja Olimpijskog bazena.

Utemeljen je vaterpolski klub s visoko postavljenim ciljevima. 

U klubu su angažirana četvorica trenera, koji svoje iskustvo i znanje prenose u radu s mladim igračima kako bi zadovoljili kriterije u pogledu kvalitete trenažnog procesa. Uspjeli smo osposobiti osam vrsta: seniori, juniori, mlađi juniori, kadeti, mlađi kadeti, nade, škola vaterpola i škola plivanja, kaže Mrkonjić.

“Akademija B” najuspješniji je klub u Sarajevu i ponovno je pobjednik u sve četiri kategorije županijske vaterpolske lige, a već sada okuplja oko 100 članova u raznim uzrastima.

- Do kraja sezone nas očekuju državno prvenstveno i kup koje dočekujemo s velikim aspiracijama.

Glavni konkurenti u borbi za medalje na državnoj razini su nam VK Banja Luka i HVK Neum.

Ono što očekujemo jest osvajanje državnog prvenstva i kupa u minimalno dvije natjecateljske kategorije, ističe Mrkonjić.

Kao jedan od glavnih problema Mrkonjić izdvaja to što nema dovoljno sluha šire zajednice za razvoj vaterpolo sporta u gradu.

Traže bolji status

- Smatramo kako bismo kao najuspješniji vaterpolski klub u Sarajevu trebali imati nešto povlašteniji položaj na Olimpijskom bazenu koji bi se ogledao u većem broju sati za treninge u bazenu, korištenju teretane te većeg dijela bazena nego što je to sada slučaj. Smatramo da smo svojim radom i svojim rezultatima zaslužili da se na nas sada gleda malo drukčije.

Jer, mi kao društvo moramo raščistiti hoćemo li honorirati uspješne projekte i uspješne mlade ljude ili ćemo njihov i naš uspjeh dalje obezvređivati, ističe Mrkonjić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije