Napredak

Suci iz BiH sude utakmicu Europske lige

13.08.2018.
u 09:30

Bh. suci prošle su godine sudili utakmice omladinske Lige prvaka. Izgleda kako su te testove položili jer su ovaj put izabrani suditi uzvratnu utakmicu trećeg pretkola Europske lige. Irfan Peljto, Davor Beljo i Amer Macić 16. kolovoza bi trebali suditi utakmicu Midtyllanda i The New Saintsa koja se igra u Danskoj, a koja će odlučivati o putniku u zadnje kolo kvalifikacija za skupine Europske lige, piše Večernji list BiH.

To što ovaj put sude utakmicu na višoj razini nego prošle godine znači kako raste povjerenje krovnih nogometnih organizacija u suce iz BiH ili barem u spomenuti trojac. Inače, zanimljivo je kako je spomenuti trojac zajedno prošao kroz UEFA Talent Mentor Program prije pet godina, a Beljo i Macić već godinama treniraju zajedno i imaju suradnju koja dulje traje. Očito je kako su nogometne asocijacije ocijenile kako su ta tri suca iz BiH dovoljno sazrela da mogu izaći na europsku scenu i kako njihova kvaliteta doseže razinu potrebnu za ove utakmice.

- Ako na ovoj utakmici njihovo suđenje bude na očekivanoj razini, s razlogom se može vjerovati kako će i dalje napredovati te kako će uskoro suditi i znatno veće te bolje utakmice nego što je to ova koja će se za nekoliko dana odigrati u Danskoj. Sigurni smo kako naši suci imaju dovoljno kvalitete i za puno veće domete, ali je na njima dokazati se kroz utakmice koje su im povjerene - zaključili su naši sugovornici.

Njihov angažman ujedno je i poruka svim mladim sucima kako se upornim radom može doći do ciljeva koji su nekada izgledali nedostižni. Inače, tema sudaca u domaćem nogometu uvijek je aktualna. Činjenica je kako su suci svojim pogrešaka odlučili mnoge utakmice u bh. ligi, ali na primjeru Belje i njegovih kolega vidi se kako ipak dolazi do određenog napretka. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije