Izbornik bh. rukometne reprezentacije

Šuman nakon izvlačenja grupa: Imamo razloga za optimizam, zadovoljan sam

16.06.2020.
u 18:00

Šuman je rekao da je zadovoljan protivnicima protiv kojih će igrati te da je svjestan da je u toj grupi moralo biti mjesta za jednu vrhunsku ekipu, u ovom slučaju Njemačku. Za Austriju je rekao da je to tim s kojim se mogu nositi, dok bi protiv Estonije trebali biti favoriti.

"Zadovoljan sam. Morali smo izvući jednu snažnu reprezentaciju iz prvog šešira, Njemačku u ovom slučaju, a mislim da s Austrijom možemo igrati i nositi se s njima. Što se tiče Estonije, također mislim da smo favoriti protiv njih", rekao je izbornik  Bilal Šuman za Klix.ba.

On je još jednom analizirao protivnike protiv kojih će igrati te je rekao da će između Bh. reprezentacije i Austrije biti borba za drugo mjesto.

"Igrali smo s Austrijom i vidjeli gdje smo i što smo, mislim da se možemo nositi s njima. Mišljenja sam da će između ove dvije reprezentacije biti borba za drugo mjesto. Što se tiče Njemačke, oni su definitivno najkvalitetniji u našoj grupi i samim tim i favoriti, dok je Estonija, ako objektivno pričamo, najslabiji protivnik u našoj grupi", kazao je Šuman.

"Imamo razloga za optimizam. Znamo da prvih i drugih osam reprezentacija ide na Europsko prvenstvo, kao i četiri najbolje trećeplasirane. Ako pričamo o bodovima, za drugo mjesto nam treba između šest i osam bodova", zaključio je Šuman.

Na Europskom prvenstvu koje će biti održano u Mađarskoj i Slovačkoj nastupit će 24 reprezentacije. Na završni turnir su se izravno plasirali organizatori, te aktualni europski prvaci i viceprvaci Španjolska i Hrvatska.

Kvalifikacije počinju u studenom ove godine, a završavaju u svibnju iduće godine.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije