Popularne žokice osvajačice su Superlige Federacije BiH

Superdjevojke iz Orašja nizom od 20 pobjeda ponovno u Premijer ligi

storyeditor/2024-04-22/prv.png
23.04.2024.
u 20:25

Uspjeh ŽOK-a Orašje tim je veći ako se zna da su imale nevjerojatnih 60 osvojenih setova i tek osam izgubljenih

Čast i ponos cijeloj lokalnoj zajednici i Posavskoj županiji ponovni je ulazak ženskog odbojkaškog tima, popularnih žokica iz Orašja, nakon što su osvojile Superligu Federacije BiH, u Premijer ligu BiH. To pak znači da Posavska županija ima čak tri odbojkaška premijerligaša, što je također vrijedno divljenja, ali nekako i razumljivo jer Posavina ima dugu tradiciju ovoga sporta i prostor je odakle su poniknuli istaknuti odbojkaši, a sada i odbojkašice, piše Večernji list BiH.

Brojne čestitke ovih dana ne prestaju stizati na adresu popularnih oraških žokica i trenera kluba ŽOK Orašje prof. Mehmeda Memiševića, inače i izbornika kadetske reprezentacije BiH.

Besprijekorna igra

Uspjeh ŽOK-a Orašje tim je veći, gotovo nevjerojatan, jer superdjevojke su zabilježile čak 20 uzastopnih pobjeda, a ako se dalje analizira njihov učinak, imale su nevjerojatnih 60 osvojenih setova i samo osam izgubljenih. Rezultati su to vrijedni divljenja pa iz respekta prema njima recimo i imena djevojaka koje su podnijele najveći "teret" ovog uspjeha: Valentina Vincetić, Karla Brašnić, Elma Karabegović, Asja Hamamdžić, Sabina Gibić, Aleksandra Vujačić, Stela Orkić, Nataša Perić, Teodora Teodorović, Nora Barać.

Od gotovo samog osnivanja kluba kapetanica žokica je Karla Brašnić. Skromna i samozatajna, ne pokazuje pretjerano radost, ali otkriva nam kako smatra ovaj uspjeh i njezinim osobno najvećim u karijeri. Rado progovara o završnoj utakmici s Ilijašem u koju su ušle s velikom prednošću iz prvog susreta (3:1), da bi u drugom uzvratnom u samom početku bilo blagoga pada.

- Znala sam da u gostima ne smijemo posustati te, iako nam je tamo bio dovoljan i jedan set, u početku nas je domaćin nadigrao, čak je i vodio, ali nismo se predale i na kraju smo taj prvi, odlučujući set, privele u svoju korist, što nam je dalo krila i za nastavak utakmice. U ovom susreti imali smo besprijekorne sve segmente igre, servise, obranu, napad - objašnjava kapetanica i dodaje:

- Naša složnost naš je najveći adut jer mi djelujemo kao jedna obitelj.

Komentirajući utakmicu, trener Memišević također smatra prvi set ključnim, a ostalo su odigrali rutinski.

- Djevojke su pokazale karakter i superiornost na terenu te opravdano osvojile naslov. To su djevojke koje imaju 16, 17 ili 18 godina, tako da treba imati respekt prema njihovoj igri, osobito zbog mentalne snage i energije na terenu u teškim utakmicama kakva je bila ova - kaže nam trener Memišević, no svakako valja istaknuti važnost profesionalnog vođenja djevojaka u ključnim trenucima.

Naime, upravo u tom susretu na početku je trener Memišević u svega nekoliko minuta, kada su djevojke gubile, potrošio oba time-outa i time ih vratio u igru do pobjede.

Oraškim žokicama pobjednički pehar nije ni darovan ni srećom stečen, već je dobiven mukotrpnim radom u koji su uložile stotine sati treninga jer, zapravo, treniraju koliko i njihovi kolege odbojkaški premijerligaši. Sport im je velika ljubav i samo iz ljubavi prema sportu dolaze na treninge jer nemaju nikakve novčane nagrade za svoj angažman.

Tek tri djevojke koje su dovedene u pojačanje dobivaju simboličnu naknadu. Ženski odbojkaški sport tako pokazuje svoju najbolju stranu jer djevojkama poticaj za uspjeh nije novac, kažu nam, već isključivo najbolji rezultati koje mogu ostvariti na sportskom terenu.

- Mislim da je veliki uspjeh jednog kluba kada u svega sedam godina postojanja, dakle, mlad smo klub, čak dva puta uđe u Premijer ligu BiH, što mnogima i s puno duljom tradicijom ne uspijeva. Već dvije godine slažemo kockice igre, uvodili smo nove, mlade igračice, strpljivo vježbali.

Poruka mladima

Želim također istaknuti kako je važno što sve veći broj djevojčica dolazi u klub, a sada imaju uzor u našim seniorkama da i one jednog dana zaigraju na parketu. Mi ujedno na najbolji način predstavljamo i našu sredinu te zahvaljujem svima koji nam pomažu u radu - kaže Memišević i zaključuje:

- Velika je snaga ove iznimne ekipe koja je suvereno vladala Superligom i opravdano osvojila titulu prvaka. Ovo je ujedno poruka svim mladim generacijama da se uporan i iskren rad u sportu, pa i u životu, isplati jer rezultati moraju doći.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije