RIJEČ STRUČNJAKA

Šušak: Dalić je samouvjereno pravio rošade i na vrijeme odmarao neke igrače, pogodio je sa svime!

dalic i vatreni
Ivo Cagalj/PIXSELL
08.09.2021.
u 07:53

Publika daje posebnu draž onome tko voli nogomet, a naši dečki vole. Ne samo da je publika bila 12. igrač, nego je psihički olakšala pristup igračima sa svojom podrškom

Briljantnu pobjedu Hrvatske na jako sretan način je prokomentirala hrvatska, ali i slovenska trenerska legenda, 73-godišnji Ivo Šušak koji je uz rad na klupi U-21 reprezentacije, ondašnjeg vinkovačkog Dinama, Osijeka i Zagreba, uz Igora Bišćana jedini hrvatski trener koji je u Sloveniji uspio osvojiti ligaški naslov kad je 2001. godine bio prvak na klupi Maribora. 

- Prezadovoljan sam, najprije rezultatom, ali i onime što su momci prezentirati, bili suvereni i pokazali tko je glavni na terenu - započeo je Šušak.

Biste li se mogli složiti s tvrdnjom da su svi bili na vrhunskoj razini, da je teško izdvojiti jednog pojedinca koji je posebno iskakao od ostalih? 

- Točno tako. Svi od Ivušića pa do Perišića i Livaje su odigrali vrhunsku utakmicu. Čak neću reći dali maksimum, nego dali doprinos koji je bio dostatan da vladamo terenom. Već od sedme minute se vidjelo tko je bolja momčad i da se s razlogom očekivala naša pobjeda. Danas smo pokazali da smo ipak za jednu cijelu klasu ispred uvaženog protivnika kao što je Slovenija.

U prve dvije utakmice ovog ciklusa, protiv Rusije i Slovačke Hrvatsku reprezentaciju je također krasio velik broj ubačaja s bočnih pozicija kao i u utakmici na Poljudu protiv Slovenaca, ali velika razlika je ta da smo protiv Slovenaca imali puno više tijela u kaznenom prostoru koja su mogla zapucati i završiti te prilike. Upitali smo gospodina Šuška zašto je tome tako.

- Smatram da je tu psihološki moment vrlo bitan. Odigrali smo dvije teške utakmice u gostima gdje smo ipak na kraju izvukli dobre rezultate, a nakon toga su ovdje igrači imali nešto lakši pristup, bolje reći dodatno samopouzdanje. Protok lopte, o kojem je Robert Jarni govorio, bio je jako vidljiv, pravovremeno smo okretali strane i dolazili do prilika, a naši igrači su pravovremeno ulazili u prazne prostore. Dokazali smo da smo gazde nogometa na Balkanu - jasno je istaknuo Šušak. Koliko mislite da je publika utjecala na igrače, pogotovo kad uzmemo u obzir da se jako dugo igralo bez ovakvih atmosfera? - Nema goreg osjećaja za nogometaša od igranja pred praznim tribinama, bez obzira na to koliki su profesionalci i koliko su materijalno stimulirani. Publika daje posebnu draž onome tko voli nogomet, a naši dečki vole. Ne samo da je publika bila 12. igrač, nego je psihički olakšala pristup igračima sa svojom podrškom - rekao je Ivo Šušak, te za kraj dodao:

- Moram pohvaliti izbornika koji je samouvjereno pravio rošade i na vrijeme odmarao neke igrače, pogodio je sa svim tim rošadama i čvrsto vjerujem da to nije slučajno. Zaslužuje sve čestitke za svoj jubilarni pedeseti nastup - rekao je Šušak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije