Večeras u 20:45 BiH igra protiv Izraela

Sušić: Imao sam u karijeri teže stvari od ove utakmice

Safet Sušić (1)
Foto: Reuters
16.11.2014.
u 09:54

Nogometaši BiH barem ne bi smjeli izgubiti ovu utakmicu ako žele ostati u igri za EP

Safet Sušić, izbornik nogometne reprezentacije BiH, uvjeren je kako BiH večeras (20.45 sati) u Haifi, u susretu protiv Izraela, može izvući dobar rezultat. Iako su izostanci Edina Džeke, Vedada Ibiševića nenadoknadivi, što je ponovio nekoliko puta, a uz to BiH na raspolaganju nema ni Kolašinca, Salihovića, Vršajevića i Sušića, Pape smatra kako može sastaviti dobar tim od preostalih zdravih igrača, među kojima ima Spahića, Begovića, Lulića, Pjanića...

Zaslužili priliku

- Svi oni su shvatili kako samo dobrim igrama u svojim klubovima, ali i u reprezentaciji, mogu biti dio ove momčadi. Njihov najveći motiv u ovoj utakmici treba biti dokazivanje jer svi oni moraju vidjeti prigodu da se nametnu, s obzirom na to da se na proljeće vraća pet-šest igrača. Međutim, ako pobijedimo Izrael, nemoguće bi bilo ignorirati ijednog igrača koji će nastupiti.

Iako je podrška javnosti Safetu Sušiću u posljednje vrijeme itekako oslabila, bh. izbornik je stava kako BiH sigurno ide na Euro. Bilo to s 18 ili 17 bodova, a razlog za optimizam mu daje upravo podatak da i bez šestorice ozlijeđenih, od kojih su petorica mahom standardni igrači, i dalje ima dobar tim.

Naravno, zbog mira u kući i manjeg pritiska na njega i igrače, pobjeda u Haifi bi sjajno došla, pogotovo jer bi se BiH onda vratila u ravnopravnu utrku za prva dva mjesta, a s porazom bismo se morali okrenuti borbi za dodatne kvalifikacije i novinskim natpisima kako nas je izbornikova “tvrdoglavost” zbog nepozivanja novih igrača, stajala poraza.

Ipak, kada Sušić kaže da nema odgovarajućih zamjena za Džeku i Ibiševića, onda on govori istinu jer BiH nema igrače kvalitete poput njih, ali donekle su u pravu i kritičari koji tvrde kako se jedan takav igrač morao, u godinama iza nas, približiti A reprezentaciji.

- Riješio sam dvojbu. U napadu će igrati Hajrović, a na desnoj strani Kvržić, kaže Sušić i objašnjava:

- Izet nema mnogo utakmica ove sezone, ali posjeduje kvalitetu da riješi utakmicu.

Razmišljao sam i o Višći, ali on će čekati prigodu s klupe jer je to igrač koji može donijeti prevagu, pogotovo kada uđe. Hajrović nije dovoljno fizički spreman i kako utakmica bude odmicala, padat će u igri i zbog toga moram i na klupi imati alternativu koja će podići razinu igre, a to je Višća, riječi su Sušića koji dodaje kako je u karijeri prolazio i mnogo gore stvari nego što je to sada slučaj.

Postava

- Trebalo je igrati u domaćem prvenstvu nakon debakla na SP-u u Španjolskoj (nap. a. 1982. Jugoslavija ispala u grupnoj fazi SP-a), tako da sam već prošao i teže stvari nego što prolazim sada. Jedini kiks koji smo napravili jeste poraz od Cipra u Zenici. Na proljeće, kada nam se vrate svi ozlijeđeni, imat ćemo paklenu momčad, zaključio je Sušić.

Begović će biti na golu, Mujdža, Spahić, Šunjić i Hadžić će činiti zadnju liniju, a ispred njih će zaigrati Medunjanin i Bešić.

Na bokovima će biti Lulić lijevo, te Kvržić desno, dok će Hajrović biti najistureniji, a iza njega će igrati Pjanić. Priliku s klupe čekat će, prije svih, Višća, te Prcić, Zakarić, Cimirot i Bičakčić, kao i dvojica vratara, s tim što treba napomenuti kako je momčad, koju će večeras u 20.45 po bh. vremenu Pape poslati na teren, u stanju pobijediti bilo koga, pa i Izrael.

Komentara 1

MH
mrtav-hladan
10:17 17.11.2014.

U reprezentaciji bosne igraju samo muslimani a hrvata i srba skoro da i nema uglavnom rezerve ..!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?