Posušje - Široki Brijeg

Susjedi zaigrali nakon 12 godina i podijelili bodove

posušje široki
26.09.2021.
u 18:34

Posušje se nakon punih 12 godina vratilo u Premijer ligu BiH pa je nakon više od desetljeća na red došao i lokalni derbi sa susjednim Širokim Brijegom.

Gosti s Pecare su bolje ušli u ovaj susret i opasno zaprijetili već u petoj minuti kada je Mujan petom loptu ostavio za Blagaića, a ovaj šutirao preko gola.

Do kraja prvog poluvremena gotovo da nismo vidjeli niti jednu priliku. Igralo se uglavnom na sredini terena i dosta miroljubivo, ali smo tek pred kraj prvih 45 minuta vidjeli jednu opasnost i to pred golom gostiju kada je pored stative šutirao Serdarušić.

Ta prilika kao da je najavila šta ćemo gledati u nastavku. Već početkom drugog poluvremena, točnije u trećoj minuti nastavka domaćin je poveo.

Barišić je šutirao s distance i pogodio stativu, a na odbijenicu nalijeće Luka Begić i zakucava loptu u gol Širokog!

Posušje je bilo konkretnije i prije novog gola još jednom opasno zaprijetilo preko Leke. U 65. minutu već je bilo 2:0.

Nakon velike gužve Zvonimir Vukoja se najbolje snašao pred golom Širokog i ubacio tu loptu u mrežu svog bivšeg kluba za veliko slavlje inače dobro popunjenih tribina na Mokrom Docu.

Deset minuta prije kraja meča Brekalo je neoprezno faulirao Ćavara u kaznenom prostoru, a Mujan s bijele točke svom timu vratio nadu. Upravo je taj penal bio sporan za trenera Posušja Stipu Balajića koji je nakon utakmice kritizirao suđenje, piše sportsport.ba.

Do kraja susreta domaći su se malo povukli i gostima prepustili terensku inicijativu što još jednom koristi danas sjajni Tonći Mujan koji golom u sudačkoj nadoknadi svom timu donosi bod na ovom gostovanju.

Posušje je tako ostalo na pretposljednjoj, 11. poziciji s osam bodova, dok je Široki šesti sa 13.

Premijer liga BiH, 11. kolo

Posušje - Široki Brijeg 2:2

Posušje: Galić, Brekalo, Šuta, Barišić, Serdarušić, Ilinković, Leko, Begić, Vukoja, Begić, Barišić.

Široki: Miškić, Medić, Obšivač, Grgić, Mašić, Mujan, Blagaić, Vukoja, Lukić, Jurić.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije