prag

Svećenici iz BiH u polufinalu 14. europskog prvenstva

Foto: KT
1/2
18.02.2020.
u 21:24

Nakon odigranih utakmica prvoga natjecateljskog dana Europskog prvenstva u malom nogometu za svećenike, 18. veljače u prijestolnici Češke Republike poznati su polufinalisti. To su reprezentacije: Bosne i Hercegovine, Portugala, Poljske i Slovačke.

Prag je od 17. do 21. veljače domaćin 14. europskog prvenstva za svećenike na kojemu nastupa 17 reprezentacija s oko 200 sudionika. Tijekom natjecateljskog dana 18. veljače koji je započeo slavljenjem sv. mise, odigrane su sve utakmice po skupina te susreti četvrtfinala. Najbolje rezultate ostvarili su selekcije: Bosne i Hercegovine, Portugala, Poljske i Slovačke koje će susrete polufinala i finala igrati u četvrtak, 20. veljače, piše Nedjelja.ba. 

Momčad iz BiH osvojila je prvo mjesto u svojoj skupini pobijedivši Kosovo 8:0, Crnu Goru 4:0 i Austriju 5:0. U četvrtfinalu BiH je bila bolja od Mađarske rezultatom 1:0 te tako osigurala nastup u polufinalu protiv Portugala.

Malonogometnu reprezentaciju svećenika BiH, pod vodstvom trenera Mate Neretljaka, čini sljedeći sastav: fra Mario Jelić, fra Jure Perić, fra Davor Petrović, fra Marijo Plavčić, preč. Vladimir Pranjić, fra Jure Šekerija, fra Ivan Jaković, fra Nikola Pejčin, fra Ivan Jelić, fra Nikica Tomas, fra Ivica Tomas, fra Josip Tomas, vlč. Stjepan Didak i vlč. Dražen Kustura. S momčadi je i fizioterapeut Saša Tirić.

Vrijedi podsjetiti kako su svećenici iz Bosne i Hercegovine aktualni europski viceprvaci s prošlogodišnjeg Europskog prvenstva igranog u Crnoj Gori. Do sada su imali više zapaženih rezultata, ali nikada se nisu okitili zlatom. Nadaju se da će im Prag konačno donijeti jedino odličje koje im nedostaje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije