premijer liga bih

Svi, baš svi, na proljeće očekuju bolje dane

06.12.2018.
u 12:45

Kad neki treneri (više nego njihova “radna snaga” – igrači) tu i tamo zakukaju kako su im neki ili svi nogometaši umorni, dočeka ih podsmijeh i primjedbe u stilu “a od čega?”. Jučer smo napisali kako slijedi prvenstvena zimska stanka od 82 dana. Ali nogometašima će pravi odmor trajati kratko, većini tek desetak dana, kada će početi s individualnim radom.

Ljetos je za neke stanka bila još kraća jer su Zrinjski, Sarajevo, Željezničar i Široki rano počeli pripreme za Europu. Spomenuta su četiri kluba i jesenas zauzeli prva četiri mjesta koja i inače godinama drže.

Sezonu počeli porazom

Sarajevo je jesenski prvak, iako je sezonu započelo porazom u 1. kolu (Radnik), dok su Željezničar (Gošk), Široki Brijeg (Tuzla City) i Zrinjski (Sloboda) krenuli pobjedama. Krupa, koja je jesen završila na dnu, nakon 1. kola našla se na čelu. Eeee, ali Krupa je na početku imala Elvira Koljića, rasnoga strijelca koji je u prvih sedam kola zabio osam golova, pa otišao trbuhom za kruhom u rumunjsku Craiovu. Onda je Krupa tri kola zaredom igrala po 2:2. Na vrh se zakratko (6. kolo) popeo Željezničar, a kolo kasnije Sarajevo, koje do kraja nije ispuštalo 1. mjesto. Čak ni nakon iznenađujućih 0:1 protiv Goška u 15. kolu.

Zrinjski je imao loš početak, ali stvari su se popravile kada je s klupe nakon 6. kola otišao Ante Miše, a kormilo preuzeo Blaž Slišković. I Željezničar je dobro “gonio” sredinom prvenstva, uz ostalo “potopio” na Pecari Široki Brijeg 3:0. No, kada je u 12. kolu doživio 1:2 šok na Grbavici protiv Goška, do kraja je svladao samo Čelik i nanizao još pet poraza. Široki ni na spomenutoj utakmici protiv Željezničara nije izgledao loše, ali Široki je imao devet (!) podjela bodova u 19 kola, a razlog je očajna realizacija. Sloboda je tijekom sezone napravila “stotinu” iznenađenja, bilo da je pobjeđivala ili gubila. U Tuzli posebice pamte 0:3 poraz u Tuzli protiv Zvijezde, kojoj je to bila prva pobjeda, a nakon toga još je četiri kola redom pobjeđivala.

Zildžović preporodio Mladost

Mladost je izgledala “nikakva” dok za kormilo te momčadi nije došao trener Aldin Zildžović, pa su se Dobojlije od kandidata za selidbu u niži stupanj prometnule u kandidata za izlazak u Europu. U redu, u ovu se priču baš ne uklapa 0:6 protiv Sarajeva u 13. kolu... Čelik je specifična priča. U ligi je ostao administrativno, doveo je na čelo kluba turske gazde, sklopio sporazum o reprogramu duga s Poreznom upravom. Ponovno je u zoni ispadanja, kao i Radnik (s dva boda više), Zvijezda 09 (bod više), Tuzla City (bod manje), Gošk (dva boda manje) i 12. Krupa (šest bodova manje). Ipak, ni za koga za sada “nema zime” pod uvjetom da se dobro pripremi, ali i pojača (što svi najavljuju).

Problem su novci, ali problemi kod gotovo svih su slabi uvjeti za treniranje i utakmice, osobito očajno loši travnjaci te nedostatak rasvjete, loš rad s mladima te i dalje loše suđenje, bez obzira što neki nude priče o napretku na tom polju...•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije