veliko rukometno natjecanje

Svjetsko prvenstvo u rukometu 2025. igrat će se u Hrvatskoj!

Luka Stanzl/Pixsell
28.02.2020.
u 12:18

Hrvatska je sa Skandinavcima išla u zajedničke kandidature za Mundijale 2025. i 2027. i bilo je jasno da će dobiti jedno od ta dva velika natjecanja.

Hrvatska, Danska i Norveška zajednički će organizirati Svjetsko rukometno prvenstvo 2025. godine, odlučio je IHF u petak u Kairu.

Četiri od osam skupina prvog kruga, dvije od četiri skupine drugog kruga, President kup, dva četvrtfinala i jedno polufinale igrat će se u Hrvatskoj.

Hrvatska će tako peti put ugostiti veliko rukometno natjecanje, ali prvi put ne samostalno. Godine 2000. igrao se Euro za rukometaše, 2003. Svjetsko prvenstvo za rukometašice, 2009. Mundijal za rukometaše, a 2018. muški Euro, piše 24sata.hr. 

Bilo je jasno da će Hrvatska biti sudomaćin SP-a ili 2025. ili 2027., u koji je išla s Dancima i Norvežanima, jer su nam protivnici za 2025. bili Mađarska i Švicarska, a za 2027. Mađarska i Njemačka, koji su i dobili organizaciju tog prvenstva.

Utakmice će se igrati u Zagrebu, Splitu, Poreču, Varaždinu, u dvoranama koje su već ugostile SP 2009., ali i u Varaždinu izgradi li se nova dvorana od 5000 mjesta na vrijeme. Danski domaćini bit će Kopenhagen i Herning, a norveški Trondheim, Stavanger, Drammen i Oslo, koji će biti domaćin finalnog vikenda.

- Jako smo sretni što smo dobili ovo prvenstvo, to je prvi put u povijesti da ga zajednički organiziraju tri zemlje. Svaka, osim što je jaka rukometna nacija, ima i iznimno veliko iskustvo u organizaciji najvećih natjecanja. Ne sumnjam da ćemo opet biti sjajni domaćini kao što smo bili 2003. i 2009. kad smo organizirali najprije žensko, a onda i muško prvenstvo - rekao je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac i dodao:

- Misao vodilja koju smo ponudili i promovirali je vratiti djecu u dvorane, omogućiti im da se bave sportom, a posebno rukometom. IHF je to prepoznao i odao nam je priznanje za tu ideju. Radit ćemo na tome jako puno sljedećih godina, rekao je. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije