Olimpijske igre

Teniski mečevi u Tokiju od četvrtka počinju kasnije, zaštita zdravlja igrača

29.07.2021.
u 07:18

S obzirom na to da su se neki od tenisača žalili da ih izuzetno vruće i vlažno vrijeme na Olimpijskim igrama u Tokiju ograničava te da im je ugroženo i zdravlje, iz Svjetske teniske federacije (ITF) su naveli da su zbog toga promijenili termine teniskih mečeva.

Kako su naglasili iz ITF-a, teniski mečevi u Tokiju će se od četvrtka održavati kasnije kako bi se sačuvalo zdravlje igrača.

Istaknuto je i to da su organizatori olimpijskog turnira u tenisu uvidjeli svoju grešku da se mečevi igraju po izuzetno visokoj vrućini i vlažnosti zraka zbog koje su mnogi tenisači imali problema.

Među njima je najgore prošla špsnjolska tenisačica  Paula Badosa koja je morala i predati meč protiv Markete Vondrouševe i s terena je iznesena u invalidskim kolicima.

ITF je objavio da će mečevi počinjati mnogo kasnije zbog temperatura koje su više od 30 stupnjeva uz vlažnost od 70 posto, a koje su poprilično izazovne za tenisače i tenisačice.

Tako će od četvrtka mečevi počinjati od 15:00 sati po lokalnom, odnosno, od 8:00 sati po srednjoeuropskom računanju vremena.

“Ovo smo uradili nakon konsultacija sa Međunarodnim olimpijskim komitetom, Organizacionim odborom Igara, sudijama, ljekarima i igračima”, poručili su iz ITF-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?