Zrinjski

Test protiv karakterne Slobode

24.04.2019.
u 09:24

Taktički je zakazao Zrinjski u prošlom kolu na Pecari. Tako nešto moglo je ići na dušu Blažu Sliškoviću. Osvrnuo se Baka na tu utakmicu na konferenciji za medije pred današnji susret Zrinjskog i Slobode (17 sati) u Mostaru.

Razlika ostaje ista

- Poslije utakmice rekao sam kako je utakmica “mirisala” na neodlučeni rezultat. Imali smo tu nesreću da primimo pogodak upravo iz dijela na kojem smo najviše radili prethodnog tjedna. Ne možemo biti zadovoljni s tim što nam se dogodilo u subotu. Čitam izvješća nakon utakmice i piše se kako je Zrinjski propustio veliku priliku doći na -1, ali isto tako Sarajevo je propustilo priliku otići na +7. Nismo mi nešto posebno izgubili više nego Sarajevo. Ostale je distanca od četiri boda koja u šest kola sigurno ne jamči Sarajevu kako će lako biti prvak, a ni nama kako ćemo to lako stići. Bod iz Širokog nama ne bi nešto posebno značio u konačnom smislu jer Sarajevo ima bolju gol-razliku i međusobni omjer s nama. Mi se moramo do kraja maksimalno potruditi dobiti što više utakmica nadajući se kiksu Sarajevu, iako će to biti teško stići - kazao je Slišković.

Baka je dijelom priznao svoj dio odgovornosti.

- Kad smo doznali rezultat iz Tuzle 25 minuta prije kraja utakmice, naravno da se tu pojavila nada kod svih nas da pobjedom možemo doći na -1. Možda je moja odluka mogla biti malo konkretnija prema naprijed da smo promijenili sustav igre iz 4-4-2 u 4-3-3. Ali u tom trenutku ja na klupi nisam imao igrača koji možemo odigrati u vrhu napadu, i još da imamo dva igrača na krilnim pozicijama. Mandić se ozlijedio nije mogao nastaviti. Bilo tko da je ušao, ne bi mogao kvalitetno odigrati špicu. Onih 20 - 25 minuta početka drugog dijela meni je izgledalo dosta dobro. Mi smo 70 posto drugog dijela proveli na njihovoj polovici... Može se reći da sam hrabrije trebao ući u zadnjih 20 minuta, ali lako je poslije utakmice “biti general” - dodao je.

Povratak na 4-3-3

Ipak, formacija 4-4-2 u prvom dijelu na Pecari na terenu je više nalikovala na sustav 4-6-0. Zrinjski je u prvih 45 minuta bio bezopasan, a u drugom dijelu jalov. Slišković je najavio da bi se protiv Slobode mogli vratiti na 4-3-3 sustav. - Najvjerojatnije se vraćamo u sustav 4-3-3. Veselinović je kvalitetno radio u prethodnom razdoblju, naravno da on mora i treba dati više. U sustavu 4-3-3 moramo imati jednog kvalitetnog skakača kao što je on, s tim da, naravno, moramo Stojkića s lijeve i Kadušića ili Galića s desne strane maksimalno iskoristiti. Bez ubacivanja sa strane njegova igra bit će sigurno otežana. To će biti promjena u odnosu na Široki. Imamo imperativ pobjede protiv Slobode i vjerujem da ćemo to kvalitetno odraditi. Sloboda je samom pobjedom protiv Sarajeva pokazala koliko je čvrsta, ambiciozna i karakterna momčad. Sigurno nas očekuje teška utakmica. Po mom mišljenju, nesretno su izgubili u Gabeli, a igrali su kvalitetno, imali prilike koje nisu iskoristili. Sloboda je momčad koja ima kvalitetu, kompaktnost i pokazuje zajedništvo. Tu se vidi ruka trenera koji radi na homogenizaciji ekipe, nema zvijezda u ekipi, nitko ne odskače, niti se želi istaknuti na račun momčadi. Ovdje će doći odigrati čvrsto i pokušati nas iznenaditi. Moramo pogreške svesti na minimum - zaključio je Slišković.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije