Kvalifikacije za SP

Težak poraz rukometaša BiH u Švedskoj

rukometasi
12.06.2016.
u 15:31

Rukometna reprezentacije Bosne i Hercegovine poražena je danas u prvoj utakmici kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv reprezentacije Švedske 27:19. 

Izabranici Dragana Markovića nisu uspjeli ostvariti pozitivan rezultat pred uzvratnu utakmicu koja se u srijedu igra u sarajevskoj Skenderiji, piše sportsport.ba. Bh. reprezentativci su dobro otvorili utakmicu, a na krilima Nikole Prce držali su priključak za domaćom reprezentacijom. 

Prce je postigao pet golova na otvaranju utakmice, ali kada su ga Šveđani zaustavili, tada su počeli problemi u napadu bh. tima. Šveđani su se razigrali u napadu, a na pauzu su otišli sa tri gola prednosti (12:9). 

U drugom poluvremenu nastavila se ista slika, bili su jako nemoćni u napadu, a Švedska je to kažnjavala svojim ubitačnim kontrama. Prce je držao bh. tim u igri koliko je mogao, ali ni on jednostavno danas nije mogao sve sam. Igra bh. igrača se sredinom drugog poluvremena totalno raspala pa su Šveđani brzo stigli do deset golova prednosti (24:14). 

Malo bolji ritam u napadu dao je Tarabochia koji je spustio prednost ispod deset golova, ali nije imao podršku ostatka ekipe. Šveđani su do kraja utakmice iskusno čuvali svoju prednost, dok su bh. igrači pokušavali brzim napadima zadržati priključak i nadu za SP. 

Ipak, domaća reprezentacija je pokazala iskustvo, te je na kraju slavila s 27:19. Najefikasniji u bh. reprezentaciji bio je Nikola Prce koji je postigao devet golova, dok je Tarabochia dodao tri. Uzvratna utakmica između Bosne i Hercegovine i Švedske igra se u srijedu u Skenderiji od 20:15 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?